Apple iPhone 14 Pro-t szeretnél? Jobbak az esélyeid!

2022.12.30| 9to5 Mac
Címkék:

iPhone 14 Pro


Az iPhone 14 Pro elérhetősége nagymértékben javult most, hogy a karácsonyi kereslet enyhült, és a jelentések szerint a világ legnagyobb összeszerelő üzemének termelése a teljes kapacitás mintegy 70%-ára emelkedett.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Néhány modell már azonnal átvehető néhány Apple üzletben, míg a cég egyesült államokbeli online áruházában a legtöbb egyéb megrendelés esetén 1-2 hetes szállítási idő áll rendelkezésre.

Háttér

Az iPhone 14 Pro gyártását nagyon súlyosan érintette a COVID-19 járvány a világ legnagyobb iPhone-összeszerelő üzemében, a kínai Zhengzhouban. A köznyelvben iPhone City néven ismert üzem a becslések szerint a világ iPhone-kínálatának mintegy 80%-át állítja elő.

A munkások élelmiszer- és gyógyszerhiányra panaszkodtak a járvány idején, és jelentős számban döntöttek úgy, hogy kitörnek az üzemből, és visszatérnek szülővárosukba.

A későbbi bónuszajánlatoknak korlátozott volt a hatása, és a kifizetés elmulasztása erőszakos tiltakozásokhoz vezetett. Több mint 20 000 munkavállaló távozott, amikor megpróbálták megnyugtatni a munkavállalókat kompenzációval.

Apple iPhone 14 Pro-t szeretnél? Jobbak az esélyeid!

Maga a csengcsou-i bezárás egy hónapja véget ért, de a Foxconn üzemet „nagy kockázatú” kategóriába sorolták, és kénytelen volt folytatni a zárt hurkú termelést, ahol a dolgozók a nap 24 órájában, a hét minden napján, egy hónapig a gyárban maradnak. Az üzemben a legtöbb COVID-19-korlátozást később megszüntették, de azt állították, hogy ezt részben úgy sikerült elérni, hogy elriasztják a beteg dolgozókat a vizsgálattól.

Javult az iPhone 14 Pro elérhetősége

November közepén az Apple már nem tudta garantálni a karácsonyi időben történő szállítást. Egyes becslések szerint a termeléskiesés több mint 20 millió egységre tehető. Bármi is volt a tényleges szám, a dolgok elég rosszak voltak ahhoz, hogy az Apple ritka részvényfigyelmeztetést adjon ki.

Most azonban, hogy a karácsonyi ajándékok iránti kereslet ugrásszerű üteme enyhült, és a termelés folytatja fokozatos fellendülését Kínában, a WSJ a JP Morganre hivatkozva megjegyzi, hogy az iPhone 14 Pro elérhetősége visszatért a normál szinthez.

 „A kínálat javul, és lassan a kereslettel való egyenlőség felé halad” – írta a J.P. Morgan elemzője, Samik Chatterjee a befektetőknek írt ezen a héten az iPhone 14 Pro-ról. A J. P. Morgan szerint javult a várakozási idő a legújabb iPhone Pro modelleket megrendelő amerikai fogyasztók számára, amely egykor 40 napra is meghosszabbodott.

 Az Egyesült Államokban és Kínában az Apple webhelyein a Pro modellek várakozási ideje körülbelül egy-két hét. Bizonyos Pro modellek és színek azonnal átvehetők néhány Apple üzletben mindkét országban."

Ugyanez a jelentés becslése szerint az iPhone City termelése jelenleg a kapacitás 70%-án működik, ami drámai javulás a múlt hónaphoz képest.

A TrendForce piackutató cég szerint még túl korai az ünneplésre. Miután korábban azt jósolta, hogy az Apple 56 millió iPhone-t fog szállítani (minden modellt beleértve) 2023 első negyedévében, most ezt 47 millióra csökkentette, ami több mint 20%-os csökkenés az idei év azonos negyedévéhez képest. A Foxconn állítólag arra próbálja rávenni a dolgozókat, hogy maradjanak ott márciusig, és 700 dollár értékű bónuszt ajánl fel, ami megközelíti egy havi fizetésüket.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokKihalhat az Android a Z generáció miatt?

Kihalhat az Android a Z generáció miatt?

2023.02.22
| Android Authority
Egy friss jelentés azt állítja, hogy a Z generációs Android alkalmazása riasztó ütemben csökken.
Döbbenetes lett a Samsung új funkciója

Döbbenetes lett a Samsung új funkciója

2023.02.11
| Sammy Fans
Letaglózó eredménnyel jártak az első tesztek, ami a Samsung Galaxy S23 szérián debütált Light módot illeti.
A iOS 16.4 tölthető: itt vannak az újdonságok

A iOS 16.4 tölthető: itt vannak az újdonságok

2023.03.28
| 9to5 Mac
A iOS 16.4 most már mindenki számára elérhető, és számos új funkciót tartalmaz az iPhone felhasználók számára.
Ilyen olcsó még sose volt a 200 megapixeles csúcsmobil

Ilyen olcsó még sose volt a 200 megapixeles csúcsmobil

2023.02.07
| (x)
Októberben mutatkozott be hivatalosan a neves gyártó legerősebb készüléke 200 megapixeles kamerával és 120W-os Hyper Charge gyorstöltéssel.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei