Új Xperiák a kínálatban

2018.01.08| GSM Arena

A CES 2018 kiállítás elkezdődött, a japán gyártó rögtön három mobilt is bemutatott.

Nem vár a cég a február végi Mobile World Congressig a bejelentéssel, megmutatta három újdonságát, két közép- és egy belépő kategóriás telefonját az idei évre már most, Las Vegasban. A Sony Xperia XA2 és a Sony Xperia XA2 Ultra egyaránt Snapdragon 630 chipsettel érkezett, ez váltja fel a tavalyi modellek MediaTek Helio P20 processzorát, egyben 16-ról 14nm-re váltottak. Ezzel együtt a dizájn is módosult, az új Xperia modellek már hátlapi ujjlenyomat-olvasóval érkeznek, emiatt viszont az eddig a sarokban lévő kamerát a szkennerhez igazították, így középre került mindkettő. Az Omnibalance bekapcsológombot is nyugdíjazták, helyét a Z5-ben megismert változat vette át.

A két telefon között a fő különbségek, hogy a Sony Xperia XA2-be egy 3300 mAh-s akkumulátor került, ez lényeges változás a tavalyi XA1 2300 mAh-s telepéhez képet, a Sony Xperia XA2 Ultra pedig 3580 mAh-val debütált, és mindkét készülék támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést. Az XA2 142 x 70 x 9.7mm méretekkel rendelkezik, ehhez 171 grammot nyom, míg az Ultra méretei 163 x 80 x 9.5mm és 221 grammos lett, nem épp egy könnyű darab.

Az XA2 5.2 colos, full HD felbontású kijelzőt kapott, így jócskán javult a tavalyi XA1 5 colos, 720p felbontáshoz képest és hasonló módosításon esett át az XA2 Ultra is, ugyanis bár a 6 colos képátló maradt, full HD felbontással rendelkezik már. A két telefon közül 3 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájt tárhelyet kapott a kisebb modell, ez utóbbi microSD kártyával bővíthető a hibrid slotnak köszönhetően, míg az Ultrába már 4 gigabájt RAM és 32 vagy 64 gigabájt tárhely került, ugyanazzal a hibrid foglalattal.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ami a kamerát illeti, itt egyezik a két XA2, ugyanazt a 23 megapixeles, f/2.0 rekesznyílású szenzort kapták, a korábbi 19 megapixeles helyett. Az XA2-ben z előlapi egy 8 megapixeles, ultraszéles látószögű, fix fókuszú objektív lett. Akinek ez nem lenne elég, az Ultrába 16 megapixel felbontású optika került autofókusszal és optikai képstabilizátorral. A telefonokon gyárilag Android 8.0 Oreo rendszer fut, a Sony minimális módosításaival. A szállítások februárban kezdődnek, az árakat pedig később közli a gyártó.

A két középkategóriás után lássuk a belépőszintet, a Sony Xperia L2 ugyanis a megszűnt E széria után új családot nyitott a cég ennek a tudásnak. A tavalyi modellnek megfelelően megtartották az L2 esetében az 5.5 colos, 720p felbontású megjelenítőt, és a chipset sem változott, maradt a MediaTek MT6737T a kínálatban, azonban már 3 gigabájt RAM és 32 gigabájt tárhely került ezek mellé, akinek ez utóbbi nem lenne elég, microSD kártyával bővíthető.

A Sony Xperia L2 természetesen nem kapta meg a csúcs 23 megapixeles kamerát, helyette egy 13 megapixeles optika került bele, valamint ugyanaz a 8 megapixeles, széleslátószögű szelfi kamera, mint a Sony Xperia XA2-be. Akkumulátorral jól áll a telefon, ugyanis egy méretes, 3300 mAh-s telep került bele, ennek ellenére nem is lett nehéz, 178 grammot nyom a mérlegen. Újdonság, hogy a Sony már ebben a kategóriában is kínál ujjlenyomat-olvasót, ezúttal a hátlapra került. Gyárilag Android 7.1.1 Nougat rendszer fut rajta és már januárban a boltokba kerülhet, az L2 ára egyelőre ismeretlen.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.