Samsung Galaxy Z Flip: kagylózz!

2020.02.11| Phone Arena

Minden szem a bejelentéskor a Galaxy S20-akra figyelt, pedig a Z Flip is megér egy misét.

Ezzel a különlegességgel kezdte a Samsung Unpacked eseményt a gyártó. Egyre tisztább, hogy a Samsung az összehajtható és összecsukható modellek felé veszi az irányt, a Galaxy Fold után most itt a lényegesen megfizethetőbb, kissé kevéssé egzotikus Z Flip, amely a kagylós mobilokat idézi.

A Z Flip a Motorola RAZR (2019) konkurenciája, egyben a Z termékcsalád létrehozója is. A modell 6.7 colos kijelzőt hozott belül, míg kívül egy 1 colos értesítő megjelenítő található, ez utóbbin mindössze a dátum, az idő és az értesítések láthatók. Okos és jóval olcsóbb megoldás, mint a Fold hatalmas külső, egyébként teljes értékű kijelzője.

A Galaxy Z Flip új csuklópántja és formaterve szokatlan, a legérdekesebb azonban, hogy a panelt üveg borítja. Igen, üveg, nem pedig egyfajta fólia, mint a Galaxy Fold, Mate X vagy RAZR modelleknél, amit a tesztpéldányokon az újságírók le is húztak, így téve tönkre a méregdrága mobilokat.

Nyilván az üvegszerkezet hírhedt merevsége nem érvényes olyan esetekben, ahol a vastagság 100 mikrométer vagy ennél is kevesebb. A Flip esetében a Samsung exkluzív, hosszú távú szerződést kötött a Dolnsys nevű helyi gyártóval, így akár 30 mikrométerig is lemehetnek, ennyi a trükk. Így tehát az UTG – Ultra Thin Glass – sokkal jobban ellenáll a karcolásoknak, mint a korábban alkalmazott fólia.

A Galaxy Z Flip 6.7 colos Infinity Flex Display megjelenítője 3626×1080 pixel felbontású, a képsűrűség 425ppi, akülső, kapszula alakú AMOLED panel 1.1 colos, 300×112 pixel felbontású. Kinyitva 7.2, becsukva 17.3 mm vastag a mobil.

A burkolat alatt Snapdragon 855+ lapkakészlet dolgozik 8 gigabájt RAM és 256 gigabájt tárhely mellett. A hátlapra került a 12+12 megapixeles kamera, az előlapon 10 megapixeles szelfi lencse látható. A hátlapi összeállítás fő kamerája f/1.8 fényértékű lencséből és egy f/2.2-es ultraszéles látószögű optikából áll, a funkciók között elérhető a Super Speed Dual Pixel AF, az optikai képstabilizátor, a HDR+ videórögzítés és a Tracking AF.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Galaxy Z Flip 3300 mAh-s akkumulátora 15 wattos vagy QC 2.0 vezeték nélküli töltővel is tölthető, a gyári dobozban ezt kapjuk hozzá. Adatkapcsolatra 4G LTE a maximum, amire képes. Ujjlenyomat-olvasó is található rajta, ám a kialakítás miatt nem az előlapon, nem is a belső megjelenítőbe rejtve logikátlanul, hanem az oldalsó élen, akárcsak a Galaxy S10e-n.

A rejtett zsanér teszi még izgalmassá a dizájnt, az egyedi megoldás egy kettős mechanizmus segítségével teszi lehetővé minden alkalommal a pontos kihajtást és összecsukást. A Z Flip ráadásul igen széles szögtartományban hajtható ki, egészen közel 180 fokig. Ebből adódik az a különleges képessége is, hogy önmagában is stabilan képes állni.

A Samsung Galaxy Z Flip Magyarországon 2020. február 21-től 535.900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron Tükör Lila és Tükör Fekete színekben lesz elérhető korlátozott számban.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.