Milyen előnyökkel járnak az alumínium étkezőszettek?

2022.06.13
Címkék:

A terasz vagy kert berendezésében az egyik legnehezebb feladat, hogy megtaláljuk az elképzeléseinkhez tökéletesen illeszkedő bútordarabokat.

Sok szempont van, amit ilyenkor figyelembe kell venni, és persze nem árt az óvatosság sem, nehogy valamilyen silány minőségű bútor mellett tegyük le a voksunkat.

 

A következő cikkben leírjuk neked, miért nem tudsz melléfogni egy alumínium étkezőszettel.

 

Nagy teherbírás

 

A legtöbben, amikor bútort vásárolnak, hajlamosak csak azzal számolni, hogy ki van rendszeresen otthon, kik fogják a legtöbbször használni az adott darabokat. De mi történik akkor, ha váratlanul olyan vendéged jön, aki nem a standard súlycsoportba tartozik? Vagy esetleg nehezebb dolgokat pakolnál a székekre? Sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad, ha olyan modelleket választasz, amik alapvetően nagy teherbírásra vannak tervezve, így nem érhetnek meglepetések. Nem mellesleg sokkal tartósabbak azok a bútorok, amiket jóval a terhelési küszöb alatt szoktak használni. Az alumínium vázra épült bútorok azonban nagyon jól bírják a megterhelést.

 

Neked is szükséged lenne egy megbízható kerti garnitúrára, ami hosszú távon ékesítheti a kertedet? Nézd meg a SpaTrend kültéri bútor kínálatát, és találd meg a hozzád illő modelleket!

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Rozsdamentes kivitelek

 

A kültéri bútoroknak sokkal több viszontagsággal kell szembenézniük, mint a beltéri társaiknak. Ezek a darabok ki vannak téve az időjárási elemeknek, amik akár komoly károkat is okozhatnak, amennyiben nem megfelelően megválogatott alapanyagokból készültek. Az eső, hó vagy pára mind-mind olyan tényezők, amik nagyon hamar tönkre tudják tenni az anyagok szerkezetét. Az alumínium vázra épült kerti bútorok ellenállnak a korróziónak, kialakításukkor pedig odafigyeltek arra, hogy a víz ne tudjon belülre szivárogni és kárt tenni a szerkezetben.

 

Időjárásálló szövetek

 

Természetesen az alumínium étkezőszetteket is el kell látni valamilyen kárpitozással, hogy a funkcionalitáson kívül a kényelem és az esztétika is teret nyerhessen. Azok a szövetek, amik a kültéri bútorokra kerülnek, minden esetben sokkal nagyobb teherbírással rendelkeznek, mint a beltériek. Nem is csoda, hiszen folyamatosan ki vannak téve a napsütésnek, ami roncsolhatja az anyag szerkezetét, kifakíthatja a színeket. Ezenfelül vízállóak is, hogy a szöveten belüli szivacs vagy egyéb töltőanyag ne tudjon nedvesedni, majd ennek következtében penészedni. 

 

A vízlepergető szövetek további előnye, hogy nagyon könnyen tisztíthatóak, mivel nem isszák magukba a szennyeződéseket. Elegendő csupán egy nedves ronggyal áttörölni őket, és már el is tudtad tüntetni a foltok okozóit. Ez a megoldás pedig nemcsak praktikus, hanem környezetbarát is, mivel így nem kell olyan nagy mennyiségben vegyszereket használnod.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.