Megújult a Pixel széria, itt a Pixel 5a

2021.08.18| Phone Arena

A Pixel 5a 5G hivatalosan is debütált: nagyobb akkumulátor, továbbfejlesztett kamerák, vízállóság jellemzik.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Több hónapja hallunk pletykákat a megfizethető Pixel 5a-ról, de most hivatalosan is megérkezett. A Google Pixel 5a az 5G mellett elődjéhez képest továbbfejlesztette a kamerát és az akkumulátort.

Google Pixel 5a tudás röviden:

  • Snapdragon 765G
  • 6 GB RAM, 128 GB belső tárhely
  • 4680 mAh akkumulátor
  • Fő kamera 12,2 MP
  • Első kamera 8MP
  • Sztereó hangszórók

A Pixel 5a IP67-es vízállósággal rendelkezik, ez az első alkalom, hogy megfizethető Pixel A-line telefon kapja meg. Ez azt jelenti, hogy a Pixel 5a körülbelül fél órán keresztül ellenáll egy méter mély víznek. A Pixel 5a azonban nem csak a vízállósággal dicsekszik.

Nagyobb, 4680 mAh-s akkumulátorral érkezik, amely a Google szerint legalább egy teljes napig kitart, de akár tovább. Valójában ez a telep a legnagyobb Pixel telefonban.

A nagy akkumulátor mellett a Pixel 5a számos akkumulátor-megtakarítási lehetőséget kínál, ilyen például az Extreme Battery Saver. Ez örvendetes változás, tekintettel arra, hogy a telefon támogatja az 5G-t. A Google állítja, hogy az Extreme Battery Saver segítségével Pixel 5a akár két napig is kitarthat egyetlen feltöltéssel.

A Pixel 5a hátsó kamerarendszere továbbfejlesztett, rendkívül széles lencsével rendelkezik, amely szélesebb látómezőt rögzít, mint az előző Pixel A sorozat, 117°-ban. Ezenkívül a beépített szoftver biztosítja, hogy ne legyen torzítás. A Pixel 5a fő kamerája 12,2 MP-es marad, ƒ/1,7 rekesznyílással.

A Pixel 5a unibody kialakítású, minimalizmust és egyszerűséget mutat. A telefon hátoldalán Google logó és hátul elhelyezett ujjlenyomat-olvasó található, akárcsak a megfizethető Pixel A telefonok korábbi verziói. Egy másik, ami ismerősnek tűnik, az a négyzet alakú kamera dudor a hátlapon, amely szintén meglehetősen reprezentálja a legújabb Pixel A telefonokat.

Az újdonság elhozta a Pixel család eddigi legnagyobb és keret nélküli kijelzőjét. A Pixel 5a 5G nagy, 6,34 colos, FHD+ felbontású OLED kijelzővel rendelkezik, 413ppi pixelsűrűséggel. 20:9 képaránya ideális a közösségi média böngészéséhez és a mindennapi feladataihoz. Sajnos azonban a Pixel 5a megtartja a 60 Hz-es frissítési gyakoriságot elődjétől, nincs 90Hz.

A Google Pixel 5a ára és elérhetősége

A Pixel 5a elérhető lesz az Egyesült Államokban és Japánban, 449 dolláros áron kerül a piacra. Az 5G támogatás, a nagy kijelző, a hatalmas akkumulátor és megfizethető ára biztosítja a helyét a legjobb pénztárca-barát telefonok között 2021-ben. A Google kivételes képfeldolgozási funkcióival és minimalista kialakításával a telefon üdvözlendő újdonsága a Pixel A termékcsaládnak.

Sajnos nem jelentettek hírt a Pixel 5a nemzetközi vagy európai kiadásáról, ezért úgy tűnik, a Google úgy döntött, hogy csak az államokra és Japánra korlátozza a Pixel 5a-t.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.