Meglepő MeeGo információk

2011.02.02
Címkék:

Egyelőre pletyka szinten ugyan, de felbukkant egy mobil tudáslistája, méghozzá a MeeGo rendszerrel kapcsolatban.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Egyelőre pletyka szinten ugyan, de felbukkant egy mobil tudáslistája, méghozzá a MeeGo rendszerrel kapcsolatban. A MeeGo a Nokia és az Intel közös fejlesztésű mobil operációs rendszere, amely Linux alapokon nyugszik. A finneknek nagyon össze kell szedniük magukat, ha szeretnének versenyben maradni az Androiddal és az iOS-szel szemben. A Nokia a MeeGo-t a csúcskészülékeibe szánja, ezzel is megkülönböztetve az felsőkategóriát a többitől (hozzátennénk, nem biztos, hogy szerencsés ötlet, hiszen az olcsó androidos telefonok rendkívül keresettek napjainkban, nemcsak a néha megfizethetetlen, csúcskategóriás változatok mennek jól).

A Nokia N9 lehetett volna az első MeeGo rendszerű telefon, ám ha jól tudjuk, a cég visszavonta az eredeti specifikációt, mivel mindenképp elavult lett volna és a saját imázsát ásta volna alá. A NokiaPort.de oldal által közzétett MeeGo bug riportban azonban igen meglepő adatok találhatók egy tesztkészülékről.

Eszerint a titokzatos mobilban egy 1.6 gigahertzes Intel processzor, 1 gigabájt RAM, 200 megahertzes, 256 megabájt RAM-mal ellátott grafikai gyorsító, Broadcom BCM4751 GPS vevő, NPX Semiconductor PN544 NFC egység található, de említést tesz még a jelentés Infineon XMM6260 3G modemről, TI WiLink 6.0 WL1271 chipről a Wi-Fi és Bluetooth kezelésére, valamint 854×480 képpont felbontású érintőkijelzőről és HDMI kimenetről is. Annyi biztos, hogy 2011 utolsó negyedéve előtt semmilyen MeeGo rendszerű mobil nem kerül hivatalosan a nagyközönség elé.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.