Megérkezett az Android Pie!

2018.08.07| GSMArena
Címkék:

android p

,

android pie


A Google saját telefonjain máris elérhető a legfrissebb Androidos verzió.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Rendszerint augusztus 20-a után érkezik az új verzió, a Google azonban idén nem várta meg a hónap végét és máris bejelentette hivatalosan az Android P, pontosabban az Android Pie megjelenését, ami a Pixel telefonokon már elérhető. Az új Android, ahogy azt korábban is jeleztük, nem fogja alapjaiban megreformálni a mobilos operációs rendszert, mégsem nevezhetjük feleslegesnek, hiszen számos apró, de fontos változást hoz magával.

Ezek egyike, hogy a Google a jövőben még inkább figyelni fog az akkumulátorunk teljesítményére, így az Android P adaptív akkumulátor funkciója korlátozza azoknak az alkalmazásoknak az energiahasználatát, melyeket ritkán vagy sosem használunk. A hatást fokozza az adaptív fényerő figyelő, ez a kijelzőnk optimális megjelenítéséről gondoskodik úgy, hogy feleslegesen ne terheljük az aksit, mikor ideálisak a fényviszonyok. 

A fejlesztők finomítottak az értesítési sáv használatán, és a navigáción is, miközben sikerült felgyorsítani a programváltást és úgy általánosan is javult az operációs rendszer teljesítménye. Igaz, ezt egyelőre csak a Pixel és az Essential tulajdonosok élvezhetik, míg a többi gyártó által támogatott telefonok a következő hónapokban kapják meg az Android Pie-t. 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.