Még két nap az új iPhone-okig

2018.09.10| Phone Arena

Apple iPhone Xc és iPhone Xs előzetes, avagy mi várhatunk szerdán.

Mi jön idén, az iPhone X után? Megszámlálhatatlan pletyka után a Phone Arena összeszedte, mit tudunk így két nappal a debütálás előtt. Érdekes módon a legtöbb pletyka alapja nem az iPhone X utódja, hanem az iPhone Xc, avagy az SE utódja, amely a teljes értékesítés mintegy felét hozhatja az Apple számára.

Az iPhone Xc lesz a legszínesebb, ezért is tekintünk rá az SE család új tagjaként, bár a név megújul. Kínai források szerint a China Mobile-nál mindhárom modell kapható lesz, ott mintegy húsz százalékkal drágábban, mint az Egyesült Államokban, a dual SIM-es iPhone Xc kínai exkluzív variáns.

Az iPhone Xc várhatóan alumínium keretet kap az 8 és a 8 Plus modellekből a költséghatékonyság jegyében, míg az Xs és az Xs Plus jóval drágább, rozsdamentes acél kerettel rendelkezik. Az üveg hátlapot a vezeték nélküli töltés miatt mindegyik új iPhone-on meghagyja a gyártó. Ha a legolcsóbb, Xc-n mégsem üveg lenne a burkolat, hanem fém, úgy a wireless töltés várhatóan kiesik a funkciókból.

A kamerákról nem tudunk egyelőre sokat, annyi tűnik biztosnak, hogy az X után az Xs és az Xs Plus is dual kamerát és dual optikai képstabilizátorral rendelkezik, míg az Xc egy kamerát tud a hátlapon felmutatni. Az új A12 chipsettel 4K HDR és 60fps videórögzítés sem lehetetlen, még egy kamerával sem. A friss kamerafunkciók terén várhatón a Dual Pixelhez hasonló folyamatos autofókusz vagy akár kétszeres optikai zoom is, ezek tényleg csak találgatáson.

Az új mobiloknál nem számít, hogy OLED vagy LCD kijelzőről beszélünk, mind szigetes benyúlással rendelkezik, emellett TrueDepth előlapi kamera is jelen lesz. A JDI kifejlesztett egy olyan LCD panelt, amely a flexibilis OLED-del megegyezően energiatakarékos a fekete pixeleknél, ezt Full Active display-nek hívja, ráadásul sokkal olcsóbb a konkurens panelnél és az oldalaknál 0.5 mm is elég a keretnek.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A három iPhone ugyanazt a 7 nm-es Apple A12 processzort kapja, ám míg az Xc-be 3, addig a két Xs-be 4 gigabájt RAM kerül mellé. A híresztelések szerint az Apple készít az iPhone Xs Plusból 512 gigabájtos verziót is. A korábban már hallott L alakú akkumulátor valóság, két különböző darabból áll az új iPhone-ok telepe, ennek köszönhetően egyrészt harminc százalékos kapacitásnövekedés várható, másrészt sokkal praktikusabb és egyszerűbb a burkolatban a hardver elhelyezése a fejlesztőnek, így mindenki nyer vele. A 6.5 colos iPhone Xs Plus 3300-3400 mAh-s akkumulátort kap Ming-Chi Kuo elemző szerint, a 6.1 colos LCD panelű XS pedig 2850-2950 mAh kapacitással rendelkezik.

A legolcsóbb, az iPhone Xc 700-800 dollárba kerül Kuo szerint az Egyesült Államokban, az iPhone Xs 850-900, míg az Xs Plus 999 dollárt kóstálhat a megjelenéskor. Némileg meglepő, de éppen az olcsóbb modell csak novemberben kerül a piacra, míg a két drágább, OLED kijelzős már szeptember 21-től megvásárolható lesz.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.