Ma már minden második háznál automatizált az árnyékolás

2022.11.11
Címkék:

A modern világ az árnyékolástechnikát is teljesen átformálta és nem meglepő, hogy a legtöbben az automata megoldásokat kedvelik.

Gyakorlatilag azt is mondhatnánk, hogy minden második háznál ez a divat, de az új építésű lakásokban már biztosan automata árnyékolókat találunk. 

 

A következő pár sorban most górcső alá vesszük a modern rendszerek alkatrészeit, kellékeit, és persze kiderítjük, hogy melyek ezen rendszerek legnagyobb használati előnyei.

 

A technológia útján

 

Ma már szinte nincs olyan terület az életben, amelyet ne érintenének a különböző technológiai újítások. Ez nekünk, embereknek, azért is jó, mert elég sokat kell bajlódnunk az árnyékolók felhúzásával és leengedésével. Aki menő, az “programozza” otthonát, igen, még az árnyékolást is! A Redőny Diszkont okosrendszerei például éppen ebben segítenek nekünk. 

 

Az automatizáltság ez esetben azt jelenti, hogy mobiltelefon segítségével használhatjuk azokat az alkalmazásokat, amelyek csatornaként funkcionálnak majd a motor, valamint a felhasználó között. 

 

Az okos redőnymotorok között tehát jól irányítható darabok találhatók. Vannak olyan eszközök, amelyekre akár 4-5 év garanciát is kaphatunk, ami valljuk be, elég jól hangzik. Ide tartoznak a SmartHome, a Portos és a Trendline motorok. 

Mennyire okos egy okosmotor?

 

Az okoskészülékek úgy működnek, hogy a beállítások alapján egy megadott időpontban indul meg a redőnymozgás. A legjobb az egészben, hogy nem kell otthon lennünk ahhoz, hogy lehúzzuk a redőnyt, hiszen a motor automatikusan elintézi helyettünk. 

 

Bizonyos termékek szimulációra is képesek. Ez biztonsági szempontból rendkívül hasznos. A kukkoló szomszédok, de még egy vadidegen is azt hiheti, hogy otthon vagyunk. 

 

A prémiumkategóriás redőnyök szilárdan ellenállnak az időjárási hatásoknak, de a hőmérséklet-szabályozás és a zajok csökkentése sem áll távol tőlük. Hosszú távon a minőségi redőnyök kiválasztásával még a költségeinken is spórolhatunk, az év minden időszakában. 

 

Mi alapján mérlegeljünk a vásárlás során?

 

Ha műszaki termékekről van szó, akkor a minőség lesz az első. Az árnyékolástechnikában ezt a minőséget a SmartHome, a Portos és a Trendline márkák redőnyrendszerei képviselik. Választhatunk a kapcsolós, a rádiós és az akadályérzékelős produktumok között. 

 

Beszerezhetünk még továbbá olyan motorokat is, amelyek kétirányú kommunikációra is képesek, ezek már általában a vezérléseket szintén tartalmazzák. 

 

Az okosárnyékolásnak hála, nem lesz különösebb dolgunk a redőnyökkel. Nem kell mindig a megfelelő időben otthon lennünk, és a működtetésük, de még a beszerelésük sem igényel nagy szaktudást. 

 

Remélem, hogy tudtam neked is segíteni és hamarosan te is kiépíted saját árnyékolórendszered, amit tökéletesen passzol a lakásodba. 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.