Így telepítheti az Android új Olvasó módját

2023.03.17| 9to5 Google

Az Android legújabb funkciója leegyszerűsíti bármely weboldal oldalát, és koncentráltan mutatja be azt. Íme, hogyan használhatja az Android Olvasó módját.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az egyszerűsített olvasás alkalmazások és weboldalak esetében egyre népszerűbbé válik, mivel egyszerű olvasási élményt kínál, amely mentes az olyan extra elemektől, mint a hirdetések és a formázás. 

Az olvasási mód az Androidban egy érdekes funkció. Bár alapértelmezésben nem szerepel az Android készülékén, külön alkalmazásként érkezik, amelyet a Google Play Áruházon keresztül lehet telepíteni. Telepítés után a funkció pluginként működik, és a hozzáférhetőségi beállításoktól függően működik.

Aktiválása után az új oldalon ugyanazokat a tartalmakat látja, mint a weboldalon, csak ez az új oldal eltünteti az extra, nem szükséges elemeket, például a hirdetéseket és a galériákat. Csak szöveg van rajta.

Az Olvasó mód telepítése és használata Androidon

Mint említettük, először is telepítenie kell az Olvasó módot a Play Áruházból. Ezután bármikor bekapcsolhatja a funkciót, amikor csak szüksége van rá.

  • A telefonján lépjen be a Google Play Áruházba, és keressen rá a "Reading Mode" kifejezésre.
  • Koppintson a Telepítés gombra.
  • A telepítés után lépjen a beállítások közé, és koppintson a Hozzáférhetőségre.
  • Keresse meg az Olvasó módot, és koppintson rá.
  • Kapcsolja be az Olvasó mód parancsikonját.

A Google Pixeleken mostantól egy kis buborék jelenik meg a képernyő széle felé. Ennek a parancsikonnak az a hátránya, hogy a buborék mindaddig megmarad, amíg az olvasási módot engedélyezi. 

A Samsung Galaxy készülékeken egy parancsikon segítségével indíthatja el az üzemmódot, és nem kell, hogy buborék folyamatosan aktív legyen a képernyőn ahhoz, hogy a funkció elérhető maradjon.

  • Az Olvasó mód elindításához egyszerűen koppintson a buborék parancsikonra, amikor egy weboldalon van.
  • Alul koppintson a beállítások fogaskerékre, és válassza a Megjelenítés lehetőséget a betűtípus, a betűméret, a betűtávolság és a háttérszín beállításához.
  • A hangbeállítások megtekintéséhez koppintson az Audio elemre. Beállíthatja az olvasási sebességet és a hallható hang típusát.
  • A hangos felolvasás elindításához koppintson a lejátszás gombra. A szöveg színe felolvasás közben változik, és az alján lévő nyilakra kattintva átugorhat mondatokat.

Összességében az Android új olvasási módja egy nagyszerű kis kiegészítője bármelyik Android készüléknek. Azok számára, akiknek hangos felolvasásra van szükségük, vagy csak egy kicsit el akarják venni a szemüket a képernyőről, az asszisztált olvasás egészen megváltoztatja a játékot, mivel szinte bármilyen weboldalon használható.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.