HTC One A9: a középkategória csúcsa

2015.10.26| GSM Arena

A tajvani gyártó múlt héten rántotta le a leplet a sokat pletykált HTC One A9 okostelefonról, amely Marshmallow rendszerrel és ismerős dizájnnal debütált.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Figyelembe véve az idén megjelent HTC One M9 sikertelenségét és a gyártó egyre rosszabb helyzetét, sürgősen tenni kellett valamit, ezt pedig egy kompakt méretű, középkategóriához képest csúcsmobilban látták, amelyet még idén piacra dobnak. Érdekes módon a HTC One A9 nem szeretne az M9 erősebb testvéreként mutatkozni. A One A9 145.75 x 70.8 x 7.26 mm fizikai méretekkel és 143 gramm tömeggel debütált. Előlapján a még éppen kompaktnak mondható képátló, az öt col mellett döntött a HTC, méghozzá full HD felbontással, AMOLED alapokon, ez összesen 440ppi pixelsűrűséget jelent számszerűsítve. A megjelenítőt 2.5D-s Gorilla Glass 4 üveg védi a karcoktól. A készülék teljes egészében fémből, egészen pontosan egy darab fémből készült és szürke, ezüst, arany és bordó színekben lesz megvásárolható.

A HTC számára teljesen újdonság az ujjlenyomat-olvasó, ez az előlap elejére került és az azonosítás mellett home gombként is funkcionál, ám ezen kívül nincs rajta fizikai rendszer-kezelő gomb. A HTC One A9 könnyedén lekerekített burkolatú, a „hátlapi” hangszóró rács alulra került a mai trendeknek és a jobb hangminőségnek megfelelően. Sok vásárló-jelölt számára lehet jó hír, hogy a unibody kialakítás ellenére az A9 fogad microSD kártyákat, ráadásul akár két terabájtost (!) is támogat majd.

A One A9-ben a 64 bites, középkategóriás Qualcomm Snapdragon 617 processzor dolgozik, melyben négy mag 1.5, négy pedig 1.2 gigahertzes maximális órajelen képes dolgozni. A készülék elérhető lesz 32 gigabájt tárhelyű és ehhez tartozóan 3 gigabájt RAM-os változatban, a 16 gigabájtoshoz azonban csak 2 gigabájt RAM érhető el, mindkét verzió támogatja a microSD kártyákat.

Fontos újdonság a gyárilag Android 6.0 Marshmallow rendszer, valamint az ehhez optimalizált Sense kezelőfelület. Az OS ugyebár támogatja a apponkénti engedélyek módosításának lehetőségét, a natív ujjlenyomat-olvasó támogatást, a Google Now on Tap-et, a Doze módot. A burkolat alatt egy 2150 mAh-s akkumulátor dolgozik.

Azon vásárlók, akik gyárilag kártyafüggetlen készüléküket a www.htc.com oldalról rendelik, élhetnek a gyors update lehetőségével. A HTC ugyanis azt ígéri, hogy az A9-hez elérhető lesz 15 napon belül minden olyan frissítés, amely a Nexus modellekre kikerül. Ezen kívül a közvetlenül a gyártótól vett modellek gyárilag nyitható bootloaderrel érkeznek és ezt a garancia vesztése nélkül lehet nyitni!

A tajvani gyártó szerencsére kezd lemondani az UltraPixel kameráról, így a HTC One A9 már egy 13 megapixeles szenzort kapott, amelyhez optikai képstabilizátor is jár, extra a Pro mód a kézi állítású ISO-val, a záridő módosításával együtt. A One A9 akár veszteségmentes RAW képeket is képes készíteni, ehhez a funkcióhoz jár a Fotószerkesztő alkalmazás. Az előlapi kamera a 4 megapixeles UltraPixel kamera, ugyanaz, amelyet a HTC One M9-ben is megtalálhatunk. Az A9 támogatja a videoszerkesztést, a hyperlapse, a slow motion videókat.

Bár az előlapon nincs sztereó hangszórópáros, amely a HTC One M széria ismertetője, a BoomSound mégis megtalálható az A9-ben, itt Dolby Audioval kombinálták és javarészt a fülesen hallgatott zenék esetében figyelhető meg.

Adatkapcsolatra a Cat 7-es LTE hálózatok támogatottak (300Mbps le- és 100Mbps feltöltéssel). A C típusú USB nem került bele a tudáslistába, csak egy hagyományos microUSB portot találunk alul, viszont ez támogatja a gyorstöltést legyen szó a HTC Rapid Charger vagy a Qualcomm Quick Charge 3.0 támogatásáról.

A HTC One A9 az Egyesült Államokban már előrendelhető, hat hónap ingyenes Google Play Music előfizetés is jár hozzá, valamint egyéves UH OH programos védelem, így egy éven belül egyszer a gyártó ingyen cseréli a meghibásodott készüléket, függetlenül a károsodás okától.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.