Emlékszel még a Nokia N-Gage-re?

2021.04.16| Android Authority
Címkék:

emulátor

,

N-Gage

,

Symbian


Most N-Gage játékokat játszhatsz Androidos telefonodon az új emulátorral. Retro érzésre fel!

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Nokia N-Gage vitathatatlanul az első megfelelő játéktelefon volt, amely még 2003-ban D-padot, előlapi gombokat és addig mobilon nem látott játékokat kínált. Széles körben kereskedelmi kudarcnak számított ugyan, de mégis emlékeinkben él.

Egy EKA2L1 névre keresztelt Symbian emulátor jelent meg a Google Play Áruházban, ami valóban lehetővé teszi N-Gage címek futtatását Androidos telefonon. A Play Software fejlesztő szerint az emulátor támogatja a Nokia elavult taco telefonját, valamint a Symbian S60v1, S60v3 és S60v5 készülékeket.

Az EKA2L1 felhasználói vélemények azt sugallják, hogy az eredeti N-Gage-en kiadott „szinte összes” címet támogatja, márpedig a platformon elég sok lenyűgöző cím szerepelt. Ide tartoznak az olyan játékok, mint az eredeti Tony Hawk Pro Skater, a Pathway to Glory, a Red Faction és a Call of Duty.

Az emulátor hátránya, hogy le kell tölteni a rendszerfájlokat azokhoz a Symbian-eszközökhöz, amelyeket szándékozik utánozni, ahelyett, hogy képes lenne a Symbian/N-Gage játékok lejátszására ezek nélkül.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a telepítési folyamat határozottan összetettebb, mint a GameCube, a PS2 és más konzolemulátoroké. Telepíteni kell a fent említett rendszerfájlokat, miközben a játékok futtatása nem tűnik egyszerű esetnek. Remélhetőleg a közeljövőben sokkal korszerűbb indítás folyamatot kapunk. Ezt leszámítva a hardveres igény nem nagy, 64 bites Android eszközre, 3 GB RAM-ra, OpenGL ES 3.0-t támogató GPU-ra és „jó” CPU-ra lesz szükség.

Az EKA2L1 fejlesztője megerősítette, hogy az N-Gage 2.0 támogatása folyamatban van, ezért reméljük, hogy az N-Gage QD játékok, mint például az Age of Empires 3, a Brothers in Arms, a Metal Gear Solid Mobile és a Tomb Raider Underworld hamarosan lejátszhatók az emulátorban.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Nokia E75 frissítés érkezett

Nokia E75 frissítés érkezett

2009.12.08
Bár a finnek Nokia E75 üzleti szériás mobilja elég régóta kapható, még csak most érkezett meg hozzá az elsõ firmware frissítés.  
Emlékszel még a Nokia N-Gage-re?

Emlékszel még a Nokia N-Gage-re?

2021.04.16
| Android Authority
Most N-Gage játékokat játszhatsz Androidos telefonodon az új emulátorral. Retro érzésre fel!
Bye-bye Nokia N-Gage

Bye-bye Nokia N-Gage

2009.10.31
Egy korszak ér véget a Nokiánál, megszûnik az N-Gage 
iPhone + PSP = Nokia Ovi Orion

iPhone + PSP = Nokia Ovi Orion

2010.02.02
A finn gyártó igazán szemrevaló koncepciómobilt készítetett, amely egyesíti az iPhone és a PSP nyújtotta elõnyöket és külsõt.