Baj van az iPhone 15 kijelzőjével

2023.03.28| Phone Arena

Az iPhone 15 Dynamic Island bevágásának problémája megváltoztatja a kijelző gyártási terveit.

Az iPhone 15 összes modellje Dynamic Island bevágással rendelkezik majd idén, hasonlóan az iPhone 14 Pro modellekhez. Azonban az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus modellekhez az Apple ismét olcsóbb LTPS paneleket használ, amelyeken a beszállítók megpróbálják reprodukálni a fejlettebb modellek szélesebb kivágását.

A BOE beszállító azonban problémákat tapasztalt a Dynamic Island kivágás megmunkálásával az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus modellek kijelzőin. Az Apple májusra tolta az olcsóbb iPhone 15 modell kijelzőinek tömeggyártási ütemtervét és Samsungra bízta azok gyártását, ahelyett, hogy júniusra időzítette volna, amikor a Samsung az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Ultra kijelzőinek tömeges gyártására koncentrál.

A BOE állandó kijelzőgyártási problémái miatt az iPhone 15 kijelzőinek termelési ütemtervét el kellett tolja. Az ok a “szivárgás” lehet, nem a megvilágított háttérrel rendelkező LCD panel típusánál jellemző típus, hanem inkább az, hogy nedvesség vagy oxigén kerülhet a Dynamic Island kivágás körüli területre.

A nagy ovális lyukakat igénylő lézeres vágás és lezárás nagyon pontos berendezéseket igényel, amelyekkel a Samsung előnyben van, mióta úgy döntött, hogy OLED-kijelzőket gyárt “lyukas” kijelzőkkel a Galaxy S sorozatához. Az Apple azonban arra kérte a Samsungot, hogy nyomtassa a Dynamic Island széleit, hogy jobban lezárja azokat, és távol tartson mindent, ami lerövidítheti a panel élettartamát. Az LG is megtanulta az inkjet nyomtatási módszert a Dynamic Island széleinél, de a BOE első próbálkozása gondokba ütközött.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Annak ellenére, hogy az Apple szeretné diverzifikálni kijelző-szállítói láncát, több szolgáltatót is bevont már, mint például az LG vagy a BOE, azok gyakran nem képesek tömeges termelésre, vagy a fejlett technológiákhoz képest egy-két ciklust le vannak maradva, ezért a Samsung gyakran ki kell, hogy pótolja, annak ellenére, hogy az Apple diverzifikációs tervei szerint másokra is bízza a kijelzők gyártását. 

Az iPhone 15 sorozat bejelentése várhatóan szeptemberben történik, mint általában, és a nyári tömeges kijelző gyártási tervek megerősítésként szolgálnak az iPhone 15 bevezetési ütemtervének.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.