A Waze is Android Autora vált

2016.05.23| The Verge
Címkék:

Waze

,

Android Auto


Figyelembe véve, hogy a Google már egy jó ideje felvásárolta a világszerte közkedvelt Waze közösségi navigációt, kicsit meglepõ lehet, hogy csak most akarják beolvasztani az Android Autoba.

Szerencsére a Google I/O-n kiderült, hogy már nem kell sokat várni arra, hogy a Waze autónkban is teljes értékûen szolgáljon és ne legyen szükség telefonra a kis kijelzõ és a tartó miatt. Elõször is pár mondat az Android Auto appról. Ennek a használatához nem szükséges venni egy új autót vagy egy komplikált megoldással kicserélni a fejegységet, hiszen maga a program önmagában is letölthetõ a telefonra – persze Magyarország nem támogatott, de ez a Google keresõ világában nem egy nehezen áthidalható probléma. Maga a platform ezzel az autók fedélzeti rendszerébe kerül bele, megkönnyítve ezzel a jármûvel okostelefonokkal való összekötését (lásd az Apple CarPlayt). Persze a telepítéssel még nem megy a felhasználó sokra, hiszen éppen a telefon használatának kiküszöbölése lenne a lényeg. Az Android Auto egyszerû kezelõfelületet, hatalmas, könnyen használható gombokat jelenít meg, fõképernyõjén egyelõre még a Maps, a zene (Spotify és TuneIn Radio) és a telefon ikonok láthatók.

Az Android Auto platformot jelenleg tizennyolc autómárka és utángyártott fejegység támogatja. Bár a Google Maps is jó navigáció, mégis sok adatot a Wazerektõl kap – baleseti és egyéb jelentések – maga a közösségi navi ettõl sokkal többet tud, hiszen elõre figyelmeztet traffipax elõtt és még a sebességkorlátozásokat is ismeri. Egyes városokban a Waze különösen népszerû a taxisok között. A Waze egy szoftverfrissítéssel érkezik a következõ hónapokban valamikor az Android Auto platformot használókhoz.



 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.