A legjobb telefonok játékhoz

2022.11.04
Címkék:

Ha szeretünk telefonon, utazás vagy éppen várakozás közben játszani, akkor mindenképpen egy játékokra megfelelően optimalizált készülékre van szükségünk.

Mert nem elég, ha jó processzora van egy készüléknek és elég nagy kijelzője, sok más funkciónak is meg kell lennie, hogy tényleg egy igazi játékos telefonról beszélhessünk. Fontos, hogy sokáig bírja az akkumulátor, jó legyen a frissítési ráta, nagy felbontású képet kapjunk és így tovább. A következőkben megmutatunk néhány olyan készüléket, amelyek kifejezetten ajánlhatóak játékosoknak. Ne lepődjünk meg azon se, hogy olyan márkákat fogunk a listán látni, amelyek nem tartoznak a legnépszerűbbek közé. Ez pont azért van, mert a legnépszerűbb készülékek nem mindig a legjobb játékos telefonok közé tartoznak.

A legjobb játékos telefonok

Az olyan készülékek, mint például az Asus ROGPhone 6D minden olyan funkciót biztosítanak, ami a tökéletes játékhoz szükséges. Nem csoda tehát, hogy az Asus telefonja áll a listánk első helyén. A legtöbb normál telefon is tökéletes teljesítményt nyújt, de az is fontos, hogy olyan készülékek kerüljenek a kezünkbe játékhoz, amelyek jobb hűtést kínálnak, sokkal jobb irányíthatóságot tesznek lehetővé. Az ASUS ROGPhone 6D egy specifikusan játékra tervezett készülék, így ezen funkciókra fókuszáltak leginkább a fejlesztés során.

Pontosan ilyen telefon a Black Shark 5 Pro is, amely tökéletes teljesítményt nyújt és az ASUS készüléke mellett talán a legjobb játékos telefon a piacon. A legjobb játékokat is a legmagasabb grafikai megjelenítéssel futtathatjuk, és még így sem fogunk egy pillanatnyi megakadást sem tapasztalni. Konkrétan a funkcióinak köszönhetően úgy használhatjuk, mint egy kontrollert a játék során. Ugyanígy, az akkumulátor teljesítménye kifejezetten hosszú más készülékekhez képest.

A legjobb nem játékra tervezett játékos telefonok

Az előbb megmutattunk két olyan készüléket, amelyeket specifikusan játékra gyártottak. Viszont azért a legtöbb ember ezért nem fog venni telefont. Hiszen ma már weben keresztül játszhatóak nyerőgépes játékok, lövöldözős játékok és így tovább, de közben azért szeretnénk közösségi médián keresztül is üzeneteket váltani, telefonálni stb. Úgyhogy most megnézünk néhány olyan készüléket, amelyek teljesen általános célú telefonok, de kifejezetten jók játékhoz.

A Sony Xperia 1 IV egy olyan játékos telefon, amely nem kifejezetten erre lett tervezve. Viszont nagy előnye, hogy olyan hűtője van, amelyet csak játékos telefonoknál láthattunk korábban, plusz rendkívül éles 4K felbontású képernyője van. Megvan benne minden olyan teljesítményspecifikus funkció, ami a tökéletes játékhoz szükséges.  Mivel azonban nem játékra tervezték, minden másra is szuperül használható, például fotózáshoz is.  Az akkumulátorcsomag a Sonyhoz méltó, kifejezetten sokáig bírja még az intenzív játékot is.

És hát az iPhone 14 Pro Max neve mindenképpen meg kell, hogy jelenjen egy ilyen listában, hiszen ez nem dedikált játékos készülék, mégis tökéletes játékra. Ha szimplán csak a teljesítményt nézzük, akkor a számok azt mutatják, hogy erősebb, mint a Qualcomm, a Samsung vagy a MediaTek bármely fejlesztése, szóval már csak ezért is kiváló a játékra. Hiszen a nagyobb teljesítmény jobb grafikát biztosít.  Ami viszont még előnye, hogy sokkal több játék van rá optimalizálva, mint az Androidos vetélytársakra. Ezt összeadva az erejével, egyértelműen kijelenthető, hogy a nem játékos készülékek közül ez a legjobb játékra (is). Már ha ki tudjuk fizetni a borsos árát.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

    2024.03.21
    | SamMobile
    A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.