A Samsung Exynos visszatért a 2100-val

2021.01.13| GSM Arena

Az Exynos 2100 bemutatkozott Cortex-X1 CPU-val, 40% -kal gyorsabb GPU-val és integrált 5G modemmel.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az Exynos 2100 a Samsung első, integrált 5G modemmel rendelkező zászlóshajója, és egyben a második, amely az 5 nm-es EUV folyamatra épül. Ezek mellett ez az első Exynos chip, amely önálló eseményen került bejelentésre, nem pedig valami mellett.

A processzor átveszi az ARM új nagy teljesítményű Cortex-X1 magját és akár 2,9 GHz-en is futtatja. Csatlakozik hozzá három A78 mag, valamint négy energiatakarékos A55 mag. A Samsung állítása szerint ez a CPU többmagos feladatokban 30%-kal gyorsabb, mint az Exynos 990.

A Samsung Exynos visszatért a 2100-val

Ennek az előnynek egy része a fejlettebb folyamatból származik, amely 10%-kal javíthatja a teljesítményt (azonos teljesítményszint mellett), vagy 20%-kal alacsonyabb energiafogyasztást eredményez. A Samsung több IP-vezérlőt vezetett be a CPU, a GPU és a chipset többi elemének energiafelhasználásának optimalizálása érdekében.

Apropó folyamat, az idén mind az Exynos 2100, mind a Snapdragon 888 a Samsung 5 nm-es EUV alapjaira épült. Ez azt jelenti, hogy egyik chipsetnek sincs folyamattal kapcsolatos előnye.

 

A GPU az új Mali-G78-at használja 14 maggal. A vállalat 40%-os teljesítménynövelést ígér ezzel az összeállítással, valamint az új kialakítás megduplázza az energiahatékonyságot az előző generációkhoz képest. A hárommagos NPU új architektúrát használ és eléri a 26 TOPS-ot (furcsa módon a Qualcomm szintén 26 TOPS-ot igényel a Snapdragon 888-hoz).

Az Exynos 2100 új képjel-processzora (ISP) támogatja a 200 MP-ig terjedő érzékelőkkel rendelkező kamerákat, de még jobb, hogy hat különálló érzékelőhöz csatlakoztatható és négyből egyszerre tud feladatokat feldolgozni, míg a Snapdragon csak három adatfolyamot kezel.

A többkamerás és keretprocesszor (MCFP) egyesíti több kamera képadatait a jobb minőségű zoom és az ultraszéles felvételek érdekében. Az NPU elemzi a jelenetet, érzékeli az arcokat és a tárgyakat, hogy kiválaszthassa az optimális beállításokat.

Végül ez az első zászlóshajó Exynos integrált 5G modemmel. A 980-as és 1080-as modellek integrált modemekkel is rendelkeznek, de ezek a középkategória felső részébe tartoznak. A modem 7,35 Gbps lefelé irányuló sebességet képes elérni mmWave hálózaton és 5,1 Gbps sub-6 hálózaton, illeszkedve az Exynos 990-hez. Az új Exynos 2100 természetesen már sorozatgyártásban van. Így hasonlít elődjéhez, a Snapdragon 888-hoz és néhány máshoz:

A Samsung Exynos visszatért a 2100-val

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei