TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

2021.01.11| TCL

A TCL január 11-én mutatta be a 2021-es termékpalettáját, köztük öt telefont, két tabletet és egy TWS fülhallgatót.

A TCL január 11-én mutatta be a 2021-es termékpalettáját, köztük öt telefont, két tabletet, egy vezeték nélküli fülhallgatót, egy kijelzővel rendelkező okosszemüveget, valamint egy állatkövető kütyüt, ami elvileg a házikedvenc aktivitását is méri.

A bemutató elején a 2020-as termékekről, valamint a TCL ökoszisztémájáról volt szó, például hogy a TCL telefonokról a tartalmat úgy át lehet küldeni a TCL tévékre, hogy csak a távirányító hátához kell érinteni a készüléket. Ezen kívül picture-in-picture módban a telefon képernyőjét tükrözhetjük tabletekre és számítógépekre, hogy több tartalmat egy kijelzőn láthassuk egyszerre.

TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

A TCL 2021-ben 5 telefont dob piacra, ebből 2 hamarosan elérhető lesz, melyek a TCL 20 5G és a TCL 20 SE. Mindkettő Snapdragon lapkával érkezik, a nevéből adódóan az előbbi 5G képes, a másik nem.

A TCL 20 5G egy nagy, 6,67 inches FHD+ felbontású kijelzőt kap, tetején kameralyukkal, amit a TCL dotch-nak hív. A hátlapi kamerahármas fő szenzora egy 48 megapixeles érzékelő, a másik két érzékelő felbontása nem derült ki, ám a funkciójukat tudjuk, rendelkezésre áll egy nagylátószögű és egy makro kamera.

TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

A TCL 20 SE nem lett kisebb, 6,82 inches kijelzővel és négy kamerával rendelkezik, melyek között lesz egy nagyfelbontású, egy nagylátószögű, egy makro és egy mélység-élesség szenzor. Mindkét telefon nagyon baráti árazással kerül piacra, a TCL 20 5G 299 eurót kóstál, míg az SE 149 eurós áron érkezik.

TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

Ezután két tabletről volt szó, az egyik a NXTPAPER nevet viseli, ez egy IPS alapú, ám speciális, szemkímélő kijelzőt kapott, amit online oktatásra ajánl diákoknak. Már kérdeztem volna, hogy e-ink kijelzője van-e, amikor mondta kérdés nélkül is, hogy nem, hiszen a kijelző színes, ne egy e-book olvasóra számítsunk, ami írásra is alkalmas. A bemutatón a tablet 7,4 milliméteres vastagságát, valamint könnyű súlyát emelték ki. Fun fact: a legvékonyabb tablet, a reMarkable 4,7 milliméter vastag, viszont az csak írásra szolgál.

TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

A másik tablet, a TCL Tab 10s egy stylus kompatibilis, 10 inch képátlójú, FHD felbontású kijelzővel rendelkező táblagép, amihez igény szerint külön billentyűzetet is lehet majd megvásárolni. Ennek akkumulátora 8000 mAh, ami elméletileg egy hetet is kibír töltés nélkül. A NXTPAPER ára 349 euró, míg a Tab 10s 199-249 euró lesz.

TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

Ezeken kívül bemutatták a TCL MOVEAUDIO s600 vezeték nélküli fülhallgatót, ami három mikrofon segítségével szűri vagy beállítástól függően ereszti át a külvilág hangjait. Az aktív zajszűrős TCL MOVEAUIDO s600 februártól 149 euróért megvásárolható.

TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

Ezután egy MOVETRACK PetTracker nevű kütyüt mutattak be, ami a kutya-macska lokációját méri, valamint mozgáskövetés funkcióval is rendelkezik, hogy tudd, hány kilométert ment az eb a héten. Ez a kütyü az IP67 szabványnak megfelelően vízálló, áprilistól kerül a boltokba, méghozzá 99 eurós áron.

TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

Ezek mellett meg fog jelenni egy olyan okos szemüveg, amiben a kijelző olyan érzetet kelt, mintha egy 140 inches kijelzőt néznél. Ezt elég nehéz elhinni, de éppen ezért érdekes.

TCL a CES-en: okosszemüveg, tabletek és mobilok

Ezen kívül két új kijelző technológiáról volt szó, az egyik hasonló kialakítást kapott, mint a Samsung Galaxy Z Flip, csak kigörgethető és nem kihajtható. A másik egy rendkívül futurisztikus koncepció, ami gyakorlatilag két hengerből húzható ki és a bemutatóban elhangzottak alapján egy TV méretére ki lehet görgetni.

A készülékek megjelenési dátumai a következők:

Már megjelent

TCL 20 5G

Január

TCL 20 SE

Február

TCL MOVEAUDIO S600

Március

TCL Tab 10s

Április

TCL NXTPAPER, TCL MOVETRACK PetTracker

Későbbi, egyelőre nem részletezett időpont

TCL 20 Pro, TCL 20L, TCL 20S, TCL Wearable Display (okosszemüveg)

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei