A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31| Android Police

A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

  • A Samsung telefonok One UI 6.1-es frissítése többnyire pozitív volt, de van néhány hátránya, mint például a gesztussáv egyszerű elrejtésének képességének megszüntetése és a hibás, élénk kijelzőprofil.
  • Az értesítési csatornák, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bizonyos típusú alkalmazásértesítéseket engedélyezzenek vagy letiltsanak, alapértelmezés szerint le vannak tiltva a One UI 6.1-ben, ami miatt a felhasználók kimaradhatnak egy értékes funkcióról.
  • A funkció alapértelmezés szerint ki van kapcsolva a Galaxy S24 egységeken, és ez potenciálisan kiterjedhet a régebbi modellekre is, amikor ezek az eszközök One UI 6.1-re frissülnek, de az értesítési csatornák újraengedélyezése meglehetősen egyszerű.

Összességében a One UI 6.1 nagyszerű frissítés volt a Samsung telefonokhoz. A Galaxy S24 sorozaton debütált, de a februári javítástól kezdődően elérhető lesz a támogatott régebbi mobilokon is. A frissítés azonban nem csak jó hírt hoz. A Circle To Search hozzáadása megszüntette a gesztussáv egyszerű elrejtésének lehetőségét, anélkül, hogy valamilyen megoldást kellett volna alkalmazni, és az élénk megjelenítési profil jelenleg nem működik sok S24-felhasználó számára. A rossz hír most is folytatódik, mivel úgy tűnik, hogy a One UI 6.1 alapértelmezés szerint letiltja az Android valaha szerzett egyik legjobb funkcióját.

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

Értesítési kategóriák – mik ezek?

2017-ben a Google kiadta az Android 8.0 Oreót, és ezzel az egyik kedvenc értesítési lehetőségünket. Az értesítési kategóriák, ahogyan a Samsung elnevezi őket a One UI-ban, külön tételekre osztják fel az egyes értesítéstípusokat, amelyeket egy alkalmazás képes kézbesíteni. Ezek mindegyike külön-külön engedélyezhető vagy letiltható.

Ez életmentő volt bizonyos alkalmazások számára. Néhány játékban, amivel játszom, például vannak olyan értesítések, amelyeket látni szeretnék, például egy barátkérést. Nem akarok azonban olyan értesítéseket látni, amelyek megpróbálnak eladni nekem egy alkalmazáson belüli vásárlást, ezért az, hogy ki tudjam választani, hogy ezek közül melyik engedélyezett, és melyik nem, hiányzik, ha nincs ott, például amikor iPademet használom.

Be kell vallanom, hogy annak ellenére, hogy szeretem ezt a funkciót, nem gondolok rá gyakran. Miután beállítottam őket az általam használt alkalmazásokhoz, elfelejtem, és a biztonsági mentési és visszaállítási folyamat biztosítja, hogy ezek a beállítások az összes eszközön elérhetőek maradjanak. Ezért nem vettem észre semmi kellemetlen eseményt, amíg egy S24-es barátom fel nem vette a problémát.

A One UI 6.1 alapértelmezés szerint letiltja a kategóriákat

Rita El Khoury, az Android Authority munkatársa megkeresett, és megkérdezte, miért nem talált értesítési kategóriák új Galaxy S24-én. Zavarban lettem, írja az Android Police újságírója, mivel jelen voltak és helyesek voltak a saját S24 Ultrámon. Némi keresgélés után rájöttem a problémára. A One UI 6.1 egy kapcsolót adott hozzá, amely engedélyezi vagy letiltja az értesítési kategóriák  menüt. Amikor először megkaptam az S24 Ultrámat, átkutattam a menüket, és bekapcsoltam ezt a kapcsolót, hogy megpróbáljam kitalálni, mit csinál. Elfelejtettem, hogy a Samsung átnevezte az értesítési kategóriákra, így végül abbahagytam a keresést.

Valójában ez a kapcsoló alapértelmezés szerint ki van kapcsolva – legalábbis a Galaxy S24-en, és azt gyanítjuk, hogy a One UI 6.1 megjelenése után más eszközökre is kiterjedhet. Tehát, hacsak nem ismeri már a funkciót, és azt is tudja, hogyan engedélyezze azt, előfordulhat, hogy hiányzik az egyik legjobb dolog, amit a Google hozzáadott az Androidhoz. Ha Galaxy S24 vagy régebbi Samsung készüléke van, és ezt olvassa a One UI 6.1-re való frissítés után, az alábbi lépések végrehajtásával újra engedélyezheti a funkciót:

  •   Nyissa meg a Beállításokat, görgessen le, és nyissa meg az Értesítések menüt.
  •   Alul nyissa meg a Speciális beállítások menüt.
  •   A menü alján kapcsolja be az Értesítési kategóriák kezelése lehetőséget az egyes alkalmazásokhoz.

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

Mélyebb probléma jele

Nem titok, hogy szeretem a One UI-t. Őszintén hiszem, hogy ez az Android egyik legjobb felülete, legalábbis számomra, és az általa kínált funkciókkal nehéz vitatkozni. De ennek nem szabadna megtörténnie. A Samsungnak nem kell feleslegesen vacakolnia olyan funkciókkal, amelyek már csaknem hét éve megtalálhatók az Androidban és a saját telefonjaiban. 

Nekünk rossz tapasztalat, hogy egy általunk ismert és kedvelt funkcióra kell vadásznunk, és még rosszabb az új felhasználók számára, akik nem tudják, hogy egyáltalán mit keressenek. A Google jobban teljesíthetne az utóbbi részben is; az értesítési kategóriák láthatóbbá tétele az új felhasználók számára sokat jelentene. Továbbra is szeretem a One UI-t, de a Samsungnak rá kell jönnie, hogy ha azt akarja, hogy több embernek tetsszen, mint én, akkor fel kell hagynia okokkal, hogy gyűlöljék.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei