Huawei

A Huawei bemutatta Celiát, a Google Asszisztens riválisát

2020.03.27
Címkék:

Huawei

,

Celia

,

AI

,

asszisztens


A Huawei új személyi asszisztenst indított telefonjaihoz, az AI segítő neve Celia.

A vállalat OTA frissítésen keresztül telepíti telefonjaira az új digitális segítőt, azonban egyelőre nem osztott meg konkrét ütemtervet. Az asszisztens a „Hey, Celia” felszólító mondatra reagál, illetve előhívható úgy is, ha egy másodpercig lenyomva tartjuk a bekapcsoló gombot.

A Huawei tavaly említett először a Celia létezését. Akkor Alex Huang, a Huawei francia fogyasztói részlegének igazgatója azt mondta a sajtónak, hogy a Celia a jelenlegi kínai személyi asszisztens, a Xiaoyi nemzetközi változata. A kínai változatot a cég jelenleg a Huawei AI Cube intelligens hangszóróban és a Kínában értékesített telefonokban használják.

A Huawei bemutatta Celiát, a Google Asszisztens riválisát

A jelenleg az Android Authoritynál vendégeskedő Huawei P40 tesztkészüléken is megtalálható Celia, ez a Huawei Böngésző alapértelmezett keresőmotorja, bár érdekes mód kiválasztható a Google Kereső is. Jelenleg nincs lehetőség arra, hogy a Celia által használt böngészőt módosítsa a felhasználó például Firefoxra.

A Huawei korábban exkluzív partnerséget kezdeményezett a Qwant-tal – a Google rivális keresőmotorjával Európában – a Celia fejlesztése érdekében. Bár a Huawei nem tette egyértelművé, nagy az esély, hogy az új AI asszisztens a Qwant európai keresési eredményeire támaszkodik a felhasználói kérdések megválaszolásakor.

Ne szabad elfelejteni, hogy a Huawei továbbra is az Egyesült Államok kereskedelmi tilalma alá tartozik, amely megakadályozza, hogy számos amerikai társasággal üzleteljen. Ez az oka annak, hogy a Huawei telefonokon hiányoznak a fontos Google mobilszolgáltatások, ideértve a Google Asszisztenset.

A Huawei bemutatta Celiát, a Google Asszisztens riválisát

Mit tud Celia?

Egyelőre Celia csak angolul, franciául és spanyolul beszél és ért. Kezdetben az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Spanyolországban, Chilében, Mexikóban és Kolumbiában kerül bevezetésre. Celia többek között hívásokat kezdeményezhet, szöveges üzeneteket küldhet, naptári emlékeztetőket állíthat be, fordíthat, zenélhet, ellenőrizheti az időjárást és így tovább.

Extraként Celia felszerelt a Google Lens-szerű AI látás képességével is, például le tud szkennelni egy almát és megmondhatja, hány kalóriát tartalmaz, továbbá segíthet a felhasználóknak az online vásárlás során is, amikor beolvassa a képeket és hasonló termékeket is tud ajánlani.

A Huawei további funkciókat fog hozzáadni a Celia-hoz és kibővíti az elérhetőségét a különböző piacokon. Celia később megjelenik más Huawei eszközökön, például hangszórókon, tévéken és még sok máson is.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB 6GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB 6GB RAM Dual
i-Shop Webáruház 85 690 Ft
MobilEx Webáruház 85 980 Ft
EUmobil 85 990 Ft
Xiaomi Redmi Note 8T 128GB 4GB RAM
Xiaomi Redmi Note 8T 128GB 4GB RAM
MobilEx Webáruház 58 440 Ft
EUmobil 60 290 Ft
Telefonkirály 60 300 Ft
Xiaomi Mi 9T 128GB
Xiaomi Mi 9T 128GB
Telefoncenter Webáruház 106 100 Ft
Telefonkirály 106 990 Ft
MobilCorner.hu Shop 108 400 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei