A Huawei bemutatta Celiát, a Google Asszisztens riválisát

2020.03.27| Android Authority
Címkék:

Huawei

,

Celia

,

AI

,

asszisztens


A Huawei új személyi asszisztenst indított telefonjaihoz, az AI segítő neve Celia.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A vállalat OTA frissítésen keresztül telepíti telefonjaira az új digitális segítőt, azonban egyelőre nem osztott meg konkrét ütemtervet. Az asszisztens a „Hey, Celia” felszólító mondatra reagál, illetve előhívható úgy is, ha egy másodpercig lenyomva tartjuk a bekapcsoló gombot.

A Huawei tavaly említett először a Celia létezését. Akkor Alex Huang, a Huawei francia fogyasztói részlegének igazgatója azt mondta a sajtónak, hogy a Celia a jelenlegi kínai személyi asszisztens, a Xiaoyi nemzetközi változata. A kínai változatot a cég jelenleg a Huawei AI Cube intelligens hangszóróban és a Kínában értékesített telefonokban használják.

A Huawei bemutatta Celiát, a Google Asszisztens riválisát

A jelenleg az Android Authoritynál vendégeskedő Huawei P40 tesztkészüléken is megtalálható Celia, ez a Huawei Böngésző alapértelmezett keresőmotorja, bár érdekes mód kiválasztható a Google Kereső is. Jelenleg nincs lehetőség arra, hogy a Celia által használt böngészőt módosítsa a felhasználó például Firefoxra.

A Huawei korábban exkluzív partnerséget kezdeményezett a Qwant-tal – a Google rivális keresőmotorjával Európában – a Celia fejlesztése érdekében. Bár a Huawei nem tette egyértelművé, nagy az esély, hogy az új AI asszisztens a Qwant európai keresési eredményeire támaszkodik a felhasználói kérdések megválaszolásakor.

Ne szabad elfelejteni, hogy a Huawei továbbra is az Egyesült Államok kereskedelmi tilalma alá tartozik, amely megakadályozza, hogy számos amerikai társasággal üzleteljen. Ez az oka annak, hogy a Huawei telefonokon hiányoznak a fontos Google mobilszolgáltatások, ideértve a Google Asszisztenset.

A Huawei bemutatta Celiát, a Google Asszisztens riválisát

Mit tud Celia?

Egyelőre Celia csak angolul, franciául és spanyolul beszél és ért. Kezdetben az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Spanyolországban, Chilében, Mexikóban és Kolumbiában kerül bevezetésre. Celia többek között hívásokat kezdeményezhet, szöveges üzeneteket küldhet, naptári emlékeztetőket állíthat be, fordíthat, zenélhet, ellenőrizheti az időjárást és így tovább.

Extraként Celia felszerelt a Google Lens-szerű AI látás képességével is, például le tud szkennelni egy almát és megmondhatja, hány kalóriát tartalmaz, továbbá segíthet a felhasználóknak az online vásárlás során is, amikor beolvassa a képeket és hasonló termékeket is tud ajánlani.

A Huawei további funkciókat fog hozzáadni a Celia-hoz és kibővíti az elérhetőségét a különböző piacokon. Celia később megjelenik más Huawei eszközökön, például hangszórókon, tévéken és még sok máson is.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei