A Honor Vision készülékeken debütál a Huawei saját OS-e

2019.08.14
Címkék:

honor vision

,

harmonyos


A korábban már sokat emlegetett HamonyOS-t végre hivatalosan is bemutatták, ám az operációs rendszer úgy tűnik, valóban nem a mobilokra készült.

A Huawei a 2019-es fejlesztői konferencián mutatta be új Honor Vision okosTV-jét, amelyen először debütál a kínai cég saját fejlesztésű operációs rendszere, a HarmonyOS. Az a rendszer, amiről az elmúlt hónapokban már itt-ott hallhattunk információkat, és sokan úgy gondoltál, hogy a vállalat erre cserélheti le az Androidot. Miután azonban az amerikai kitiltási ügy megoldódott, ezek a pletykák elcsendesedtek, a cég pedig azt közölte, hogy ugyan a HarmonyOS valóban létezik, de nem okostelefonok kezelésére fejlesztették ki.

Ennek pedig a mostani bejelentés sem mond ellent, legalábbis a hivatalos közlemény szerint a HarmonyOS-t a jövőben folyamatosan optimalizálják majd, és idővel a márka okoseszközein, az órákon, hangszórókon és járműveken is megjelenik – mobilról tehát szót sem ejtettek.

A Honor Vision készülékeken debütál a Huawei saját OS-e

Egyelőre azonban csak a HONOR Visionös megjelenés biztos, amely kapcsán a Huawei több fontos fejlesztésről is beszámolt. A készülékben a legújabb SoC, a Honghu 818 lapkakészlet kapott helyet, ami hét képfeldolgozó technológiát foglal magában, ez pedig nagy mértékben javítja és optimalizálja a felbontást, a kontrasztarányt és a színeket, mindezt több algoritmus segítségével.

A Honor Sharp Tech koncepciójának köszönhető egy másik fejlesztés, a mesterséges intelligencia által támogatott pop-up kamera. Dedikált HiSilicon Hi3516DV300 NPU lapkakészlet segítségével az eszközön olyan funkciók válnak elérhetővé, mint például az arcfelismerés, a test mozgásának követése vagy a testtartás érzékelése. A pop up kamera intelligens és biztonságos felhasználói élményt nyújt: használaton kívül automatikusan a képernyő mögé húzódik, falra szerelt változat esetén pedig 10 fokkal lefelé fordul. Emellett a Honor Vision lehetővé teszi információk megosztását, különböző okosotthon szolgáltatások központi irányítását, valamint több okoskészülék együttműködését.

A Honor Vision mindkét változata 55 hüvelykes, 4K HDR kijelzővel rendelkezik. Az eszközök három oldalon káva nélküli kialakítással bírnak, így az előlap 94%-át a kijelző foglalja el. Az okosképernyőt 6,9 mm széles, fém keret fogja körbe, a hátlap gyémánt mintázatú. A Honor a készülékeket intelligens, pulzáló LED világítással, valamint a szem egészségét szolgáló, kék fény elleni védelemmel látta el, utóbbit a TÜV Rheinland minősítés is garantálja. A Honor Vision jelenleg standard (2GB+16GB) és Pro (2GB+32GB) változatban érhető el.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
  Mobiltelefonok az Árukeresőn »
  új
   APRÓHIRDETÉSEK
  KERESÉS
  Mobiltelefon kérdések-válaszok
  TELEFONOK GYORSLISTA
  Márka :

  Tipus :


  SZAVAZÁS

  Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


  igen, van okosórám
  igen, van okoskarkötőm
  tervezek okosórát venni
  tervezek okoskarkötőt venni
  nincs rá szükségem  Korábbi szavazások eredményei