Nokia

Titokzatos Nokia a GeekBench-en

2016.10.03

Az ismert tesztprogramon felbukkant egy Nokia D1C nevû androidos okostelefon.

Sokakat érdekel, vajon mivel rukkol elõ a Nokia, amely szerzõdésben foglalt vállalása idén év végén jár le, tehát jövõ évben már saját márkaneve alatt is kiadhat okostelefont. Mint ismeretes, a Nokiát anno a Microsoft vásárolta fel 2014 áprilisában, ám a kötöttség, miszerint Nokia névvel nem dobhat piacra telefont, hónapokon belül lejár. A finn gyártó pedig visszatér! Egy készülékrõl még januárban láthattunk fotókat, most azonban október eleje van és semmi újdonság nem derült ki róla vagy éppen egy másik modellrõl.

http://www.telefonguru.hu/images/content/nokiataps.jpg

Az biztos, hogy a GeekBench tesztoldalon járt készülék Nokia D1C néven azonosítja magát és Android 7.0 Nougat rendszer fut rajta gyárilag, alatta pedig egy 1.4 gigahertzes, nyolcmagos processzor dolgozott – feltehetõen ez a Snapdraogn 430 lesz –, 3 gigabájt RAM és Adreno 505 grafikus gyorsító mellett. A GeekBenchet ötször is lefuttatták, így egymagos módban 628, többmagos módban pedig 3229 pontot ért el, ezzel egy átlagos tudású telefonnak minõsül.

http://www.telefonguru.hu/images/content/d1cgeek.jpg

A pletykák szerint a Nokia készül egy QHD felbontású okostelefonnal, 5.2 vagy 5.5 col képátlóval, 22.6 megapixeles kamerával, ennek ellenére biztos, hogy a Nokia D1C nem ez a modell. A csúcsmobil mellé jöhet egy tablet is, amely talán a tavaly megjelent Nokia N1 utódja lesz, mely igen nagy sikernek örvendett anno.

http://www.telefonguru.hu/images/content/d1cgeek2.jpgA cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

SZAVAZÁS

Idén nyáron megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül. Ön már kipróbálta?


igen, és probléma nélkül működött
igen, de voltak technikai problémáim
NemKorábbi szavazások eredményei