MWC 2019

Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

2019.02.25

A Huawei bemutatta az MWC 2019 kiállításon a saját fejlesztésű, hajtogatható telefonját, az ára brutális.

A konkurencia pár nappal megelőzte a Samsung Galaxy Folddal, azonban a Huawei megoldása sokkal szofisztikáltabb és letisztultabb. A Mate X kijelzője önállóan összecsukódik. Kinyitva természetesen nem egy egységes lapot kapunk, ez egy 5.4 mm vastag tablet egy 11 mm-es domború csíkkal a háta jobb szélén. Kissé olyan, mintha fogantyúként használható lenne, mindenesetre a kézben tartást a súlya miatt elősegíti. Összecsukva a hátsó kijelző emellé a kiemelkedő rész mellé helyezkedik be, így adva a 11 mm-es vastagságot.

Elképesztő mérnöki munka, hogy összecsukva egyáltalán nem látni rést a két oldal között, ez egy szuper kifinomult csuklóval volt érhető el, amelyet a Huawei Falcon Wing Mechanical zsanérnak nevezett el és száz különböző darabból áll. Összecsukva mindkét kijelző aktív a Huawei Mate X-en. A nagyobb rész a front, ez egy 6.6 colos, míg a hátsó kijelző 6.38 colos panelből áll. A telefont kinyitva egy nagy, 8 colos, 2480×2200 pixel felbontású, OLED FullView kijelző tárul a szemünk elé.

A Huawei első hajlítható okostelefonja mindemellett egy kétfunkciós bekapcsoló gombot is kapott, amely gondoskodik a Mate X biztonságos üzembe helyezéséről a beépített ujjlenyomat olvasónak köszönhetően. A felhasználó egy érintéssel bekapcsolhatja a telefont és ezzel egyidőben elvégezheti a biometrikus azonosítást is.

Az MWC 2019 idei másik nagy attrakciója a hajlítható telefon mellett az 5G, a Mate X pedig mindkét tulajdonságot magának mondhatja. Az 5G kapcsolatnak köszönhetően három másodperc alatt 1 gigabájt adat is letölthető, támogatott hálózaton persze.

A Huawei Mate X gyönyörű burkolata alatt a Kirin 980 SoC dolgozik, ugyanez a saját fejlesztésű chip hajtja a Mate 20 Prot is, 7nm-es csíkszélességű és akár 2.6 gigahertzes órajelen is dolgozni képes. A Mate X-et két akkumulátor látja el energiával, ezek együtt 4500 mAh kapacitással rendelkeznek. A Huawei kiváló teljesítmény menedzsmentjének és az energiatakarékos processzornak köszönhetően hosszú üzemidőre számíthatunk. Extraként 55 wattos gyorstöltést is támogat az okostelefon, amely harminc perc alatt nyolcvanöt százalékra is képes a lemerült telepeket tölteni!

A Huawei Mate X a hátlapon kamera trióval rendelkezik, amelyet a Leicával közösen fejlesztettek. Akárcsak a Mate 20 Pronál, kapunk egy teleobjektívet, egy széles- és egy ultraszéles látószögű kamerát, így a mesterséges intelligenciától a portré módon át gyakorlatilag minden fontos funkció elérhető. A Huawei Mate X 2019 közepén kerül a boltokba elképesztő, 2300 eurós – 715 ezer forintos – áron.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei