Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

2019.02.25| Phone Arena

A Huawei bemutatta az MWC 2019 kiállításon a saját fejlesztésű, hajtogatható telefonját, az ára brutális.

A konkurencia pár nappal megelőzte a Samsung Galaxy Folddal, azonban a Huawei megoldása sokkal szofisztikáltabb és letisztultabb. A Mate X kijelzője önállóan összecsukódik. Kinyitva természetesen nem egy egységes lapot kapunk, ez egy 5.4 mm vastag tablet egy 11 mm-es domború csíkkal a háta jobb szélén. Kissé olyan, mintha fogantyúként használható lenne, mindenesetre a kézben tartást a súlya miatt elősegíti. Összecsukva a hátsó kijelző emellé a kiemelkedő rész mellé helyezkedik be, így adva a 11 mm-es vastagságot.

Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

Elképesztő mérnöki munka, hogy összecsukva egyáltalán nem látni rést a két oldal között, ez egy szuper kifinomult csuklóval volt érhető el, amelyet a Huawei Falcon Wing Mechanical zsanérnak nevezett el és száz különböző darabból áll. Összecsukva mindkét kijelző aktív a Huawei Mate X-en. A nagyobb rész a front, ez egy 6.6 colos, míg a hátsó kijelző 6.38 colos panelből áll. A telefont kinyitva egy nagy, 8 colos, 2480×2200 pixel felbontású, OLED FullView kijelző tárul a szemünk elé.

Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

A Huawei első hajlítható okostelefonja mindemellett egy kétfunkciós bekapcsoló gombot is kapott, amely gondoskodik a Mate X biztonságos üzembe helyezéséről a beépített ujjlenyomat olvasónak köszönhetően. A felhasználó egy érintéssel bekapcsolhatja a telefont és ezzel egyidőben elvégezheti a biometrikus azonosítást is.

Az MWC 2019 idei másik nagy attrakciója a hajlítható telefon mellett az 5G, a Mate X pedig mindkét tulajdonságot magának mondhatja. Az 5G kapcsolatnak köszönhetően három másodperc alatt 1 gigabájt adat is letölthető, támogatott hálózaton persze.

Huawei Mate X: hajlítható okostelefon brutális áron

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Huawei Mate X gyönyörű burkolata alatt a Kirin 980 SoC dolgozik, ugyanez a saját fejlesztésű chip hajtja a Mate 20 Prot is, 7nm-es csíkszélességű és akár 2.6 gigahertzes órajelen is dolgozni képes. A Mate X-et két akkumulátor látja el energiával, ezek együtt 4500 mAh kapacitással rendelkeznek. A Huawei kiváló teljesítmény menedzsmentjének és az energiatakarékos processzornak köszönhetően hosszú üzemidőre számíthatunk. Extraként 55 wattos gyorstöltést is támogat az okostelefon, amely harminc perc alatt nyolcvanöt százalékra is képes a lemerült telepeket tölteni!

A Huawei Mate X a hátlapon kamera trióval rendelkezik, amelyet a Leicával közösen fejlesztettek. Akárcsak a Mate 20 Pronál, kapunk egy teleobjektívet, egy széles- és egy ultraszéles látószögű kamerát, így a mesterséges intelligenciától a portré módon át gyakorlatilag minden fontos funkció elérhető. A Huawei Mate X 2019 közepén kerül a boltokba elképesztő, 2300 eurós – 715 ezer forintos – áron.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei