Apple

Bajban az Apple az ünnepi szezonra?

2018.11.06

Az Apple tájékoztatta a partnereit, hogy az eredetileg tervezettnél kevesebb iPhone XR modellt rendeljenek be.

Bár az Apple soha nem állította, de az iPhone XR gyakorlatilag egy android konkurencia szeretne lenni az olcsóbb anyagaival, a színes dizájnnal, ez ugyanis éles ellentétben áll az Apple iPhone XS és az XS Max megjelenésével. Azonban nem jött be a cég számítása a jelek szerint, az iPhone XR közel sem teljesít úgy, ahogy azt várták, legalábbis a Nikkei Asian Review friss jelentése szerint. Az Apple szerintük már három beszállítót utasított a gyártás csökkentésére vagy épp teljes beszüntetésére.

Az Apple elsődleges beszállítóit, a Foxconnt és a Pegatront szintén kérte, hogy állítsák le az Apple iPhone XR gyártósorait. A Foxconn esetében különösen kínos ez, ugyanis 60 sor készült kifejezetten ehhez a modellhez, ebből eddig is csak 45-öt használtak fel. Emellett a Wistron teljesen leáll az XR alkatrészeinek gyártásával. Az Apple korábban azt mondta a kisebb gyártónak, hogy álljon készen akár hatalmas rohamokra is, ám most egyszerűen nem kap megbízást az ünnepi szezonra.

Ha a fentiek ismerősnek hangzanak, az nem a véletlen műve. Öt éve az Apple iPhone 5c esetében ugyanezt játszotta el a cég, úgy tűnik, az Apple hiába gyárt „olcsó”, műanyag iPhone-t, nem kell a népnek. Azt még korai lenne állítani, hogy az iPhone XR is az iPhone 5C sorsára jut. Egy érdekes apróság, hogy az Apple legutolsó negyedéves jelentése szerint az ünnepi szezon értékesítése a várthoz képest gyengébb lehet, ezzel együtt közölte a cég, hogy mostantól nem árul el eladási számokat az iPhone-ok értékesítésére vonatkozóan. Sokatmondó.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Önnek mi a legfontosabb tényező telefon vásárlása esetén?


kamera minősége
memória nagysága
telefon mérete
kijelző minősége
meddig bírja az akku
ár - érték
jó márka legyen
egyébKorábbi szavazások eredményei