50 résztvevőt is kezel a Facebook Messenger Rooms

2020.04.26| Facebook
Címkék:

Facebook

,

Messenger

,

Rooms


Kissé elkésett a Facebook a Messenger Rooms alkalmazással, de mégis sokan tehetnek vele próbát.

A koronavírus miatti otthon tanulás egyik nyertese a Zoom videóhívásokat támogató alkalmazás, amelyet milliók töltöttek le világszerte. A Messenger korábban is képes volt videótelefonálásban segédkezni, ám nagyon limitált volt a résztvevők száma, nem volt alkalmas iskolai órákhoz, ráadásul mindenképpen Facebook fiókot igényelt, ami nem mindenkinek volt.

Az új Messenger Rooms akár 50 résztvevővel is gond nélkül megbirkózik és nincs szükség használatához Facebook profilhoz sem, egyszerűen egy Roomot kell létrehozni, majd egy meghívó linkre kattintva már hallgatható és látható is az óra. Újabb extra, a Roomsba nem építettek időlimitet.

A Messengeren való csatlakozás esetén gazdagabb a funkciókínálat, AR effektekkel, változtatható háttérrel is lehet játszani. A csoport létrehozója látja, ki csatlakozott be, illetve ki a hívásba, a hívásból, illetve be is zárhatja az adott Roomot, így többen már meghívóval sem tudnak csatlakozni.

50 résztvevőt is kezel a Facebook Messenger Rooms

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Rooms nem rendelkezik end-to-end titkosítással, mert "jelentős kihívásokkal kell szembenézni" az ilyen titkosítás biztosítása esetén nagy csoportoknál. A Facebook azonban azt állítja, hogy aktívan dolgozik ezen is. Időközben a Rooms tartalma titkosítva van a résztvevők és a Facebook szerverek között, amelyeket "csak egy maroknyi országban helyeznek el, amelyek szigorú jogállamisággal rendelkeznek". A cég azt is ígéri, hogy nem néz és nem hallgat hang- vagy videóhívásokat. A Messenger Rooms "egyes országokban" ezen a héten elérhető lesz, globálisan pedig "az elkövetkező hetekben" bővül a lista.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei