500 millió dollárra büntette magát az Apple

2020.03.03| Android Authority

Az iPhone-ok szándékos lelassítása, avagy a Batterygate ügy miatt az Apple igen megjárta.

Még 2017-ben derült ki, hogy a gyártó szoftverfrissítések révén lelassítja a régebbi iPhone készülékeket. A lelassulások indokaként az volt az Apple reakciója, hogy így próbáltak kevesebb terhelést gyakorolni az öregedő akkumulátorokra, aminek eredményeként a nyilvánosság az Batterygate-ként ismeri az ügyet. Ahogy az várható volt, az iPhone tulajdonosai nem örültek az egyre lassuló okostelefonjaiknak.

A Reuters úgy tudja, a Batterygate összesen 500 millió dollárba kerül a gyártó számára, a vállalat ugyanis jelenleg az iPhone lassítások miatti csoportos keresetet rendezi. Ha a bíróság jóváhagyja, minden érintett iPhone tulajdonos számára 25 dollárt kell kifizetnie, ez az összeg nőhet vagy csökkenhet attól függően, hány iPhone tulajdonos száll be a csoportos keresetbe. Számítások szerint minimum 310 millió, de maximum 500 millió dollárba kerül ez a kis okoskodás a cégnek.

500 millió dollárra büntette magát az Apple

Amikor a Batterygate kiderült, szinte sokkhullám söpört végig a tech iparban. Más okostelefon társaságok, mint például a Huawei és a Samsung is, megpróbálták a hírt PR szempontból saját javukra felhasználni, majd gyorsan kijelentették, hogy soha nem tettek volna ilyet. Más kérdés, hogy a Samsungnál kiderült, ez nagyon nem igaz. Az Apple azzal próbált anno megoldást találni, hogy kikapcsolhatóvá tette a lassító "funkciót" és ultra olcsón cserélt akkumulátort az érintett iPhone-okban. 

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei