Megint 650 milliót fizethet a Facebook

2020.08.13| Android Central

Beperelték a Facebookot az Instagram felhasználók illegális biometrikus adatainak gyűjtése miatt.

A közösségi oldalt beperelték Kaliforniában miután kiderült, hogy a 100 millió Instagram felhasználó biometrikus adatait abszolút illegálisan gyűjtötte. Állítólag a Facebook a felhasználók tudomása és pláne beleegyezése nélkül tárolja és használta az adatokat profitszerzés céljából.

A jelentés szeirnt a Facebook már felajánlotta, hogy 650 millió dollárt fizet, ahogy tette azt egy hasonló peres eljárás rendezése érdekében már, akkor ugyanígy biometrikus adatokat gyűjtött, csak akkor egy fotó-taggelő eszközzel tette mindent a közösségi oldalon. Most az új, hétfőn benyújtott perek állítása szerint valami hasonló történt az Instagramon:

„Az új, hétfőn a kaliforniai Redwood City állambíróságán benyújtott perekben a társaságot azzal vádolják, hogy több mint 100 millió Instagram-felhasználó biometrikus adatait gyűjtik, tárolják és nyerik azok felhasználása nélkül.”

Megint 650 milliót fizethet a Facebook

Az illinoisi adatvédelmi törvény szerint tilos a biometrikus adatok jogosulatlan gyűjtése, és a társaságokat akár 1000 dollár fizetésére is lehet kényszeríteni perenként. Az állítások szerint a Facebook csak 2020 elején kezdte tájékoztatni az Instagram felhasználókat a gyakorlatról.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A korábbi Facebookos ügyet illetően egy bíró elutasította az óriás vállalat ajánlatát, hogy elfogadja az eredetileg felajánlott 550 millió dollárt és kijelentette, hogy ez "jelentős csökkentés" az Illinois-i törvényhozó által előírt 1000 dollárhoz képest. Mindkét fél megállapodott a felülvizsgált 650 millió dolláros ajánlatban, amelyet azonban a bíró még nem hagyott jóvá. Ha az elszámolás megy végbe, az érintett felhasználóknak 200 és 400 dollár között fizethetnek.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei