60 euró kártérítést kérnek az iPhone 6 tulajdonosok

2020.12.04| GSM Arena

Egy fogyasztói csoport szerint az Apple minden iPhone 6 tulajdonos számára 72 dollár kártérítéssel tartozik.

A hét elején az Apple-t 10 millió euró (kb. 12 millió dollár) pénzbírsággal sújtották Olaszországban félrevezető vízállósági állításai miatt. A múlt hónapban a Cupertinoi cég vállalta, hogy 113 millió dollárt fizet több mint 30 amerikai államban elkövetett fogyasztói csalásokkal kapcsolatos állításai miatt az iPhone 6, iPhone 7 és iPhone SE modelleket érintő, hírhedt „batterygate” gyakorlat miatt.

60 euró kártérítést kérnek az iPhone 6 tulajdonosok

Most összesen öt európai fogyasztói szervezet nyújtott be új csoportos keresetet az Apple ellen Belgiumban és Spanyolországban ugyanazokkal a tervezett elavulási követelésekkel és az iPhone 6 és 6s sorozatú készülékek szándékos lassításával kapcsolatban.

Az új perek arra kérik az Apple-t, hogy kártalanítsa az érintett felhasználóknak „készülékenként legalább 60 eurót (kb. 70 dollárt)” Belgiumban és Spanyolországban. Újabb pereket terveznek Olaszországban és Portugáliában.

60 euró kártérítést kérnek az iPhone 6 tulajdonosok

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Még júliusban az Apple vállalta, hogy legfeljebb 25 dollárt fizet minden egyes amerikai vásárlónak, akit érintett az akció probléma. Az iPhone 6 sorozat és az iPhone SE (amelyek iOS 10.2.1 vagy újabb verziót futtattak), valamint az iPhone 7 sorozatú eszközök tulajdonosai jogosultak voltak erre 2017. december 21. előtt.

Az Apple továbbra is visszautasította a vádlott fiaskójával kapcsolatos összes állítást, és azt állítja, hogy "megterhelő és költséges perek elkerülése érdekében" megállapodást kötött a felhasználók kártalanítása érdekében.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei