60 euró kártérítést kérnek az iPhone 6 tulajdonosok

2020.12.04| GSM Arena

Egy fogyasztói csoport szerint az Apple minden iPhone 6 tulajdonos számára 72 dollár kártérítéssel tartozik.

A hét elején az Apple-t 10 millió euró (kb. 12 millió dollár) pénzbírsággal sújtották Olaszországban félrevezető vízállósági állításai miatt. A múlt hónapban a Cupertinoi cég vállalta, hogy 113 millió dollárt fizet több mint 30 amerikai államban elkövetett fogyasztói csalásokkal kapcsolatos állításai miatt az iPhone 6, iPhone 7 és iPhone SE modelleket érintő, hírhedt „batterygate” gyakorlat miatt.

60 euró kártérítést kérnek az iPhone 6 tulajdonosok

Most összesen öt európai fogyasztói szervezet nyújtott be új csoportos keresetet az Apple ellen Belgiumban és Spanyolországban ugyanazokkal a tervezett elavulási követelésekkel és az iPhone 6 és 6s sorozatú készülékek szándékos lassításával kapcsolatban.

Az új perek arra kérik az Apple-t, hogy kártalanítsa az érintett felhasználóknak „készülékenként legalább 60 eurót (kb. 70 dollárt)” Belgiumban és Spanyolországban. Újabb pereket terveznek Olaszországban és Portugáliában.

60 euró kártérítést kérnek az iPhone 6 tulajdonosok

Még júliusban az Apple vállalta, hogy legfeljebb 25 dollárt fizet minden egyes amerikai vásárlónak, akit érintett az akció probléma. Az iPhone 6 sorozat és az iPhone SE (amelyek iOS 10.2.1 vagy újabb verziót futtattak), valamint az iPhone 7 sorozatú eszközök tulajdonosai jogosultak voltak erre 2017. december 21. előtt.

Az Apple továbbra is visszautasította a vádlott fiaskójával kapcsolatos összes állítást, és azt állítja, hogy "megterhelő és költséges perek elkerülése érdekében" megállapodást kötött a felhasználók kártalanítása érdekében.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei