48 megapixel

48 megapixeles Xiaomi érkezik

2018.12.07
Címkék:

48 megapixel

,

Xiaomi

,


A kedvenc kínai nagy gyártónk legújabb okostelefonja 48 megapixeles kamerát kap.

Erre utal legalábbis az elnök, Lin Bin által bemutatott 48 megapixeles szenzor, amely egyébként a világon elsőként debütálhat ilyen felbontással telefonban. A szakma szerint Sony IMX586 vagy Samsung ISOCELL Bright GM1 lehet a szenzor. A Xiaomi ezek szerint megelégelte a Huawei P20 Pro és a Huawei Mate 20 Pro sikerét a 40 megapixeles fő kamerával és nagyobbat akar szólni a piacon.

A Weibora kitett fotó arról nem tanúskodik, hogy hány darab szenzor kerül majd a titokzatos telefonba, de legalább kettőt várunk. Meglepő módon Lin megjegyezte, hogy már hetek óta használja a készüléket, ezzel együtt azt is elárulta, hogy januárban mutatják be az újdonságot, tehát a CES 2019-en várható a bejelentés.

A fentebb említett Sony IMX586 és Samsung ISOCELL Bright GM1 szenzorok a cégek legújabb fejlesztései, mindössze 0.8 µm pixelmérettel rendelkeznek, azonban négyet egyesítve 1.6 µm fényérzékenységet is tudnak szimulálni. A nagy felbontás miatt az érzékelők négyszeres digitális zoomot is elérhetnek és még mindig tűéles, 12 megapixeles felvételt kapnak. A Sony megerősítette, hogy ez a szenzor nem támogatja a vállalat 960fps super slow-motion funkcióját. A Xiaomi tehát újraéleszti a megapixel versenyt, amelyet csaknem egy évtizeddel ezelőtt láthattunk először. Csak remélni tudjuk, hogy a mobilgyártók továbbra is érdekeltek a képminőséggel szemben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére


Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót

SZAVAZÁS

Egyre terjednek az okosórák! Ön már használ?


Igen
Nem, de tervezem
Nem, és nem is tervezemKorábbi szavazások eredményei