1 hüvelykes Sony szenzort hoz a Huawei P50

2021.02.26| Phone Arena

A Huawei P50 és feltehetően a Google Pixel 6 is egy hüvelykes Sony szenzort tartalmazhat.

Ez lenne az első egy hüvelykes érzékelő, amelyet kifejezetten egy okostelefonhoz gyártottak. A 2014-es Panasonic Lumix CM1-nek szintén volt egy hüvelykes érzékelője, de ezt az egységet eredetileg kamerák és Android-ot futtató kommunikációs kamerák részére készítették, nem pedig okostelefonnak tervezték.

Teme, aki általában a Huawei termékekkel kapcsolatos híreket közli, arra is utalt, hogy a készülő P50 sorozat lesz az első, amely a Sony IMX800-at mutatja be. A szerint mindhárom modell a Sony IMX800-at használja majd fő érzékelőként, amelyet ultraszéles és teleobjektívek fognak kiegészíteni a P50-en, valamint ultraszéles és periszkóp modulok a P50 Pro-n. A modell egy ToF egységet is hozzáad a kombinációhoz.

1 hüvelykes Sony szenzort hoz a Huawei P50

Anthony (@TheGalox_) Twitteren azt állítja, hogy a Pixel 6 végre új érzékelőt kap, nincs kizárva, hogy az IMX800-ra utal. A Pixel 5, a Pixel 4 és a Pixel 3 mind a Sony IMX363 szenzort használja és a Google exigazgatója, Marc Levoy, aki a Pixel számítógépes fotózásának agya volt, korábban azt javasolta, hogy a Google új egységet használjon, amikor a Sony vagy más cég olyan érzékelővel érkezik, amelynek alacsonyabb az olvasási zaja, mint a meglévő megoldásoknak.

Az IMX800 nagyobb mérete elméletileg lehetővé teszi, hogy jobb képeket készítsen gyenge fényviszonyok mellett, nagyobb dinamikus hangtartományt rögzítsen és több háttérelmosódást érjen el. Úgy tűnik, hogy felbontása 50MP és RYYB színszűrővel rendelkezik.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Samsung nemrégiben bejelentett 50MP ISOCELL GN2 érzékelője 1/1,12 hüvelykes és 1,4 μm méretű pixeleket tartalmaz. Legfrissebb, 108 megapixeles érzékelője, amely 0,8 μm méretű pixelekkel felvértezett, 1/1,33 hüvelyk. A dél-koreai óriás egy 600 MP-es érzékelőn dolgozik, 0,8 µm pixelekkel. Mérete 1/0,57 hüvelyk és nem meglepő módon jelenleg túl vastagnak tartják az okostelefonok számára.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen alkalmazást használ leggyakrabban üzenetküldésre?


sima SMS
Instagram
Messenger
Signal
Viber
Whatsapp
Egyiket sem
Mást használokKorábbi szavazások eredményei