myPhone 7720
4

A Telefonguru osztályzata
(1-5) osztályzatosztályzatosztályzatosztályzatSzavazás

Külső: 3.00

Tudás: 2.00

Minőség: 10.00

Értékelés: 5.00 | Szavazatok: 1

Egy készülékre csak egyszer lehet szavazatot leadni!


A myPhone 7720 egy vérbeli kínai mobil, amelyet azért nem csak negatív felhanggal tudunk mondani. A Speedshoptól kaptunk tesztelésre egy rakat myPhone márkanevű telefont, ezek egyike a 7720 pop. A telefon egy méretes dobozban érkezett, ezzel is jelezve, hogy ez a myPhone család egyik legnagyobb tudású tagja. A dobozban, ami borításán egy csinos lány táncol, találunk egy hálózati töltőt, adatkábelt, valamint egy igen minőséginek tűnő, agybadugós fülest. Nem véletlen, a telefon leginkább a zeneiségre hajt.

7720

A myPhone 7720 pop 112 ×52 ×15 mm fizikai méretekkel rendelkezik, tömege 100,5 gramm. Először kézbe véve a telefont, leginkább a fényes fekete műanyag külső ház tűnik fel, emiatt kissé gagyi hatást kelt, pedig valójában rendesen össze van rakva, a fényes anyag csak a dizájn része. A 7720 bizony sehol sem nyikorog vagy nyereg, igen masszív készülék. Az előlapon látható a 2.4 colos, 240×320 pixel felbontású, rezisztív érintőkijelző, felette a nagy ezüst kockában ül a másodlagos, VGA felbontású kamera, mellette pedig a szintén króm hatású díszítést kapott hangszóró.

A navigáló gombok elhelyezése egyedinek tűnik, ám csak a jobb oldali ezüst csík kapott előre programozott tudást, az a gyorsmenüt hozza elő. A numerikus gombsor a fényesség ellenére gumiból van és igen jó a nyomáspontja, leginkább a régi K700-as Sony Ericssonhoz lehet hasonlítani.

7720

A myPhone 7720 bal oldalán hever a hangerő gombpárosa, jobb oldalon pedig a gumival védett miniUSB rendszercsatlakozó, valamint a kamera gyorsgombja. A rezisztív kijelzőhöz bizony dukál stylus is, ezt a telefon jobb oldalából húzhatjuk elő alulról (avagy hölgyeim elő a műkörmökkel).

A hátlapon digital camera felirat hívja fel a figyelmet az egyébként VGA felbontású kamerára, alatta a piros díszcsík pedig pop szöveggel üzen mindenkinek, hogy ez zenefon. Persze ennyi felirattal nem elégedhetünk meg, van még itt myPhone dual SIM és musicpleasure szöveg is.

A hátlap anyaga egyébként nem egyszerű műanyag, selymes, nagyon finom tapintású gumiszerű anyagot kapott, így igazán jó tapintani és nem csúszik ki a kezünkből a mobil hosszú telefonálás után sem. A hátlap alatt található az 1050 mAh-s akkumulátor, a két SIM kártyának a hely, valamint a microSD kártya bővítőslotja.

7720

Bekapcsoláskor igen hangos zene szólal meg, amely a myPhone készülékek sajátja, ilyenkor rögtön közli is a mobil, hogy hány SIM-et lát, ez egyébként a főképernyőn állandóan látszik, így nem szükséges fejben tartani, hogy melyik SIM-ünket melyik slotba tettük.

Külön felhívnám a figyelmet az iPhone modellekből vett képernyőnyitási módra (egy nyilat kell elhúzni egy csíkban balról jobbra), a Sony Ericssonra erősen hajazó főmenüre, a teljesen Nokia almenükre, a Samsungtól vett számológépre, valamint a PowerPointból vett, ezerféle animációkra, amelyek az egész menüben megtalálhatók. Legjobb automatára állítani, ilyenkor egy-egy telefon nyomogatás közben mindenféle érdekes menübeúszásokkal-ugrásokkal-görgetésekkel találkozhatunk.

 7720

A rezisztív kijelzőn beállítható a haptic feedback, ami jól is működik, egy pici rezgés kíséri minden érintésünket, a 'vissza' pedig egy jóval hosszabb rezgés. Abszolút eltalálták. A felső ikonsorban mindig nyomon követhetjük a két SIM kártyához tartozó térerőt, az aktuális profilt, a billentyűzár állapotát és adott esetben a Bluetooth bekapcsolt állapotát, valamint persze az akkumulátor visszajelzőjét. Érdekes módon a felső rész nem érintés-érzékeny. Azonban nagyon is az a kijelző alatti pici sáv, amely előre definált, fix ikonokat tartalmaz (home, üzenetek, zenelejátszó, valamint telefonkönyv).

/txt/hirek/kepek/1_20100225.jpg

A menüben megtalálható a híváselőzmények, az imiChat (www.imichat.com), amely egy videochat program. A multimédia menüpont tartalmazza többek között a zenelejátszót, amely a készülék legerősebb tulajdonsága. Van itt ID3 tag-ek alapján szűrő, ismétlés és véletlenszerű lejátszás, lista automatikus létrehozása, fut a háttérben, a Bluetooth sztereó kimenet és headset állítható, akad többféle stílus és dalszöveg kijelzése. Természetesen mutatja, hogy az aktuális számból hány perc telt el és mennyi van még hátra, felül pedig a szám címét, az előadót és az albumot is megjeleníti.

/txt/hirek/kepek/22_20100225.jpg

A multimédiához hozzátartozik még a kamera is, ez esetben mindkettő VGA felbontást tud maximum biztosítani, így nem éreztük szükségét mintafotók készítésének. Van itt még hangrögzítő azok számára, akik nem szeretnek jegyzetelni, de megtalálható FM-rádió automata kereséssel, rádióból felvételi opcióval (!), rádióból időzített felvétellel (!), valamint a képeinket akár a Diavetítő segítségével is lejátszhatjuk, ehhez csak a képeket tartalmazó mappát kell megadni.

/txt/hirek/kepek/33_20100225.jpg

A myPhone 7720 pop képes felismerni a memóriakártyán lévő névjegyeinket, és összesen 500 kontaktot eltárolni a memóriájában, ez a szám valljuk be, nem túl sok. Valamelyest kárpótol, hogy egy-egy kontakthoz elég sok mező tölthető ki, akár születésnap, videó, kép és hang, valamint több telefonszám és e-mail cím. Opcionálisan hívócsoportokba csoportosíthatjuk a telefonkönyvi bejegyzéseinket.

Az üzenetekben külön találjuk az SMS-eket és az MMS-eket, szövegbevitel szempontjából nemcsak a fizikai numerikus gombsor, de a virtuális mini billentyűzet vagy a kézírás-felismerő is a segítségünkre lesz. Egy üzenetet akár több ismerősünknek is elküldhetünk.

/txt/hirek/kepek/44_20100225.jpg

A szervezőben a naptár csak heti nézetet tud, elmenthetők hozzá feladatok többféle bontásban, emlékeztetővel, van tennivaló és világóra, valutaátváltó és egyszerű számológép, valamint egy öt időpontot megjegyezni képes ébresztő. Az biztos, hogy a hangerővel nem lesz gondunk, mert bivalyerős hangja van a kis telefonnak.

Érdekes az Egészség nevű alpont, itt a testtömeg-indexünket számoltathatjuk ki a telefonnal, de mintha nem az átlagosan elfogadott BMI indexértékeket adná a telefon... Sebaj, van még itt stopper, ha a kapott értékek láttán gyorsan futni támadna kedvünk, valamint a lustábbaknak e-könyv olvasó.

/txt/hirek/kepek/5_20100225.jpg

A beállításoknál találjuk a dual SIM beállítási lehetőségeket, lehet egyszerre csak egy vagy mindkét SIM egyszerre aktív, illetve repülés üzemmód is választható. Számos felhasználói profil érhető el. Ha valaki látott bármikor is Nokia profilválasztót és beállítót, akkor mindent tud.

A szórakozásnál található a Bluetooth, ez 2.0 verziószámú és támogatja az A2DP szabványt, a témák és a játékok. Témából kettőt kapunk (a főmenü háttérszínét változtatja meg...), játékból pedig Puzzle és Magic Sushi próbálható ki.

/txt/hirek/kepek/6_20100225.jpg

A gyári, 1050 mAh-s akkumulátor akár 330 óra készenlétet vagy 300 perc beszélgetést is lehetővé tesz a gyártó szerint. Az biztos, hogy 3-4 napot kibír egy feltöltéssel. Internetböngészésre maximum GPRS áll rendelkezésre. A Speedshopnál jelenleg 39 900 forintért hozhatjuk el  a két SIM kezelésére alkalmas telefont. 

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, melyet ezúton is köszönünk.