Xiaomi x Leica

2024.02.20| Xiaomi

A mobilfotózás terén forradalmi újítások jönnek: a Xiaomi és a Leica Camera AG bejelentette, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute nevű intézményt.

Ez a lépés mérföldkőnek számít az okostelefon-iparág fejlődésében. Az új intézmény főként az optikai technológiák fejlesztésére összpontosít majd, és különböző tudományos területeket fog összekapcsolni, mint például a digitális képalkotás és az mesterséges intelligencia alapú technológiák.

Az új Xiaomi x Leica Optical Institute az előző együttműködésre építve úttörő jelentőségű termékek és megoldások kifejlesztését tervezi, amelyek új mércét állítanak a mobiltelefonok optikai képességei, technológiai megvalósítás és felhasználói élmény terén. Az új kezdeményezés nagy hangsúlyt fektet a fejlesztői elvek érvényesítésére, a technológia fejlesztésére, és a felhasználói élmény javítására. Az első termék, amely bemutatja az új megközelítés előnyeit, a Xiaomi 14 Ultra lesz, ami még ebben a hónapban bemutatkozik.

Az intézmény folyamatosan új, innovatív megoldásokkal fog előállni a mobiltelefonos képalkotáshoz kapcsolódó optikai technológiák terén. Céljuk egy olyan mobil képalkotó optikai rendszer létrehozása, amely megfelel a mobil fotográfia új korszakában támasztott igényeknek. A Xiaomi és a Leica együttműködése négy kulcsterületre összpontosít: kompakt, ultraprecíziós optikai lencsék tervezése, a komputerizált fényképezési teljesítmény növelése, optikai szabványok érvényesítése és optoelektronikai technológiák kutatása.

Xiaomi x Leica

Az új intézmény létrehozásához a Xiaomi és a Leica jelentős erőforrásokat mozgósított, és 200 szakértőből álló közös munkacsoportot hoztak létre. A kutatási és fejlesztési tevékenységeket három laboratóriumban végzik majd Pekingben, amelyek összesen 2644 négyzetméteren helyezkednek el, és a világ legjobb K+F központjainak egyike lesznek.

A Xiaomi csoport partnere és elnöke, William Lu elmondta: "A Leica az elmúlt több mint száz évben világszínvonalú optikai lencsék kifejlesztésével szerzett hírnevet magának, és a legkifinomultabb mérnöki konstrukciók kifejlesztésével és gyártástechnológiai kiválósággal mutatott példát a világnak. A Xiaomi x Leica Optical Institute megalapításával mindkét fél erősségeit fogjuk még jobban kihasználni, még kijjebb tolva a mobil képalkotó optikai képességek határait, ezzel pedig vezető pozíciót tudunk biztosítani a vállalataink számára a mobil képalkotás korában."

Matthias Harsch, a Leica Camera AG vezérigazgatója elmondta: “A Xiaomival való együttműködésünk elmúlt két éve igazi sikertörténet. Együtt képesek voltunk a Leica fotográfiában megszerzett tapasztalatát a mobil képalkotás területén hasznosítani, ami a közösen kifejlesztett Leica Summilux optikai lencsékben öltött testet. A Xiaomi 14 Ultra készülékben megjelenő optikai rendszer az együttműködésünk egy újabb fejezetének fontos mérföldköve lesz, amely arra hivatott, hogy a ma elérhető legjobb Summilux lencsékre támaszkodva biztosítson vezető szerepet vállalatainknak a mobil képalkotás területén."

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei