Töröld ezeket az appokat, mielőtt lenyúlják a pénzed!

2021.10.30| Phone Arena
Címkék:

Android

,

töröld

,

app

,

lehúzás

,

SMS


A Google Play ijesztő hely, csalók és hackerek leselkednek arra várva, hogy letöltsd valamelyik hamis alkalmazásukat.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Google időről időre eltávolítja az ilyen veszélyes alkalmazásokat, de ez nem jelenti azt, hogy némelyikük nem jut át a rendszeren. Az Avast kiberbiztonsági szoftvercég egy hónapok óta tartó átverési kampányról számolt be. UltimaSMS-nek hívják és ahogy a neve is sugallja, a hamis alkalmazásokat SMS-ben juttatják el a gyanútlan áldozatoknak.

Az átverési kampányban összesen 151 alkalmazás szerepel, a teljes listát itt nézheted meg. A kampány célja, hogy az áldozatok feliratkozzanak drága SMS szolgáltatásokra.

Amint a listából látható, ezeknek az alkalmazásoknak némelyike legálisnak tűnik, és sok embert megtéveszthet azzal, hogy hasznosnak gondolja őket. Az egyik letöltése és telepítése lehetővé teszi a csalók számára, hogy ellenőrizzék a telefon helyzetét, IMEI-jét és számát, így be tudják azonosítani az országot, ahol tartózkodik. Az egyik hamis alkalmazás megnyitásakor megjelenik egy képernyő, amelyben meg kell adni a telefonszámot és/vagy e-mail címet. A prémium SMS-szolgáltatás havi 40 dollárba kerül, és hetente kell fizetnie, amíg ki nem deríti a rosszul járt, mi történik.

Töröld ezeket az appokat, mielőtt lenyúlják a pénzed!

„A felfedezett alkalmazások szerkezetükben lényegében azonosak, vagyis ugyanazt az alapalkalmazás-struktúrát többször is újrahasznosítják. Ezeket a másolatokat a Play Áruház jól felépített alkalmazásprofiljain keresztül eredeti alkalmazásoknak álcázzák. A profilok megkapó fényképeket és csábító alkalmazás leírásokat tartalmaznak, valamint gyakran magas értékelési átlagokat.

Közelebbről megvizsgálva azonban általános adatvédelmi nyilatkozatokkal rendelkeznek, és alapvető fejlesztői profilokat tartalmaznak, beleértve az általános e-mail-címeket. Általában számos negatív véleményt kapnak a felhasználóktól, akik helyesen csalásként azonosították az alkalmazásokat, vagy bedőltek a csalásnak” – magyarázták az Avast srácai.

Tovább rontja a helyzetet, hogy ezen alkalmazások némelyikét olyan népszerű közösségi hálózatokon keresztül terjesztették, mint a Facebook, Instagram, TikTok stb.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei