Töröld ezeket az appokat, mielőtt lenyúlják a pénzed!

2021.10.30| Phone Arena
Címkék:

Android

,

töröld

,

app

,

lehúzás

,

SMS


A Google Play ijesztő hely, csalók és hackerek leselkednek arra várva, hogy letöltsd valamelyik hamis alkalmazásukat.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Google időről időre eltávolítja az ilyen veszélyes alkalmazásokat, de ez nem jelenti azt, hogy némelyikük nem jut át a rendszeren. Az Avast kiberbiztonsági szoftvercég egy hónapok óta tartó átverési kampányról számolt be. UltimaSMS-nek hívják és ahogy a neve is sugallja, a hamis alkalmazásokat SMS-ben juttatják el a gyanútlan áldozatoknak.

Az átverési kampányban összesen 151 alkalmazás szerepel, a teljes listát itt nézheted meg. A kampány célja, hogy az áldozatok feliratkozzanak drága SMS szolgáltatásokra.

Amint a listából látható, ezeknek az alkalmazásoknak némelyike legálisnak tűnik, és sok embert megtéveszthet azzal, hogy hasznosnak gondolja őket. Az egyik letöltése és telepítése lehetővé teszi a csalók számára, hogy ellenőrizzék a telefon helyzetét, IMEI-jét és számát, így be tudják azonosítani az országot, ahol tartózkodik. Az egyik hamis alkalmazás megnyitásakor megjelenik egy képernyő, amelyben meg kell adni a telefonszámot és/vagy e-mail címet. A prémium SMS-szolgáltatás havi 40 dollárba kerül, és hetente kell fizetnie, amíg ki nem deríti a rosszul járt, mi történik.

Töröld ezeket az appokat, mielőtt lenyúlják a pénzed!

„A felfedezett alkalmazások szerkezetükben lényegében azonosak, vagyis ugyanazt az alapalkalmazás-struktúrát többször is újrahasznosítják. Ezeket a másolatokat a Play Áruház jól felépített alkalmazásprofiljain keresztül eredeti alkalmazásoknak álcázzák. A profilok megkapó fényképeket és csábító alkalmazás leírásokat tartalmaznak, valamint gyakran magas értékelési átlagokat.

Közelebbről megvizsgálva azonban általános adatvédelmi nyilatkozatokkal rendelkeznek, és alapvető fejlesztői profilokat tartalmaznak, beleértve az általános e-mail-címeket. Általában számos negatív véleményt kapnak a felhasználóktól, akik helyesen csalásként azonosították az alkalmazásokat, vagy bedőltek a csalásnak” – magyarázták az Avast srácai.

Tovább rontja a helyzetet, hogy ezen alkalmazások némelyikét olyan népszerű közösségi hálózatokon keresztül terjesztették, mint a Facebook, Instagram, TikTok stb.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei