Többe kerül az iPhone 13 Pro az Apple-nek, mint gondoltuk

2021.10.05| SamMobile

Az iPhone 13 Pro anyagköltsége közel 70 dollárral magasabb, mint amennyibe a Galaxy S21+ kerül a Samsungnak.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az Apple iPhone 13 Pro-t - amely a Samsung Galaxy S21 legnagyobb riválisa - nemrég szétszedte a TechInsights és becslése szerint az iPhone 13 Pro anyagköltsége 570 dollárba kerül. Ez drágábbá teszi a gyártást, mint a Galaxy S21+, bár mindkét telefon megvásárolható elég hasonló áron érhető el.

Ugyanezen forrás szerint a Samsung Galaxy S21+ 508 dollár körül mozog a vállalatnak anyagárban. Az iPhone 13 Pro gyártása látszólag drágább, legalábbis ami az alkatrészek költségét illeti. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy az anyagköltség nem tartalmaz semmilyen K+F és szállítási vagy egyéb költséget. A becslés egyszerűen összeadja az egyes alkatrészek költségét, amely az iPhone 13 Pro esetében eléri az 570 dollárt.

Többe kerül az iPhone 13 Pro az Apple-nek, mint gondoltuk

Figyelemre méltó, hogy az iPhone 13 Pro előállítása többe kerül, mint a Galaxy S21+, illetve a tavalyi iPhone 12 Pro-nál is drágább. Az Apple által tavaly megjelent modell becsült BoM-ja – bill of material – 548,50 dollár.

Ez azt jelzi, hogy a Samsungtól eltérően az Apple az elmúlt évben többet költött iPhone alkatrészekre. Ezzel szemben a becslések szerint a Galaxy S21 Ultra gyártása körülbelül 12%-13%-kal olcsóbb volt, mint a Galaxy S20 Ultráé, igaz, a 2021-es zászlóshajó is 200 dollárral volt olcsóbb a tavalyi modellhez képest.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei