120Hz-es kijelző, új kamerák: iPhone 13 Pro és Pro Max

2021.09.15| GSM Arena

Az iPhone 13 széria két legerősebb tagja, a Pro és a Pro Max két dologban nagyot villant az elődökhöz képest.

Az iPhone család új Pro modelljei még gyorsabb GPU-val, továbbfejlesztett kamera hardverrel és ami a legfontosabb, az iPhone első ProMotion kijelzőjével indulnak megnyerni a rajongók szívét. A „ProMotion” az Apple magas frissítési gyakoriságú kijelzőjét jelenti. Az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max készülékeken akár 10Hz vagy 120Hz is lehet az adaptív technológiának köszönhetően. Az iOS -t átdolgozták, hogy a lehető legjobban kihasználják az új kijelzőt.

A kijelzőméretek nem változtak: 6,1 hüvelykes az iPhone 13 Pro és 6,7 hüvelykes a Pro Max. A TrueDepth kamerát fogadó notch 20%-kal kisebb, míg az új panelek 25%-kal fényesebbek a szabadban.

120Hz-es kijelző, új kamerák: iPhone 13 Pro és Pro Max

Ami a kamerákat illeti, az Apple ragaszkodott a 12MP felbontáshoz, de javította az objektíveket, az érzékelőket és a képfeldolgozást. A fő kameraérzékelő 1,9 µm-es pixelméretű és fényesebb lett, f/1,5 rekeszértékű. Összehasonlításképpen, a 12 Pro Max 1,7 µm-es pixelekkel és f/1,6-os objektívvel rendelkezett. Ez azt jelenti, hogy gyenge fényviszonyok mellett az új modell akár 2,2-szer több fényt képes elfogni.

A telekamera új, 77 mm-es f/2,8 objektívvel rendelkezik, így háromszoros optikai nagyítást kínál.

A következő az ultraszéles kamera, amely jobb objektívvel is rendelkezik - egy 6 elemes f/1,8-as egység autofókusszal. Ezt összehasonlítva a tavalyi Pro modellek f/2.4 objektívjével kiderül, hogy akár 92%-kal több fény éri az érzékelőt. És egy új trükk is belép a képbe, az autofókusz lehetővé teszi, hogy az ultraszéles modul makro kameraként működjön. A Pro modellek összes fényképezőgépe támogatja az éjszakai módot, még a telefotót is.

120Hz-es kijelző, új kamerák: iPhone 13 Pro és Pro Max

Ezenkívül az új lapkakészlet hardveresen támogatja a ProRes videót, az Apple professzionális videokodekét. A profik 4K-ban, 30 kép/mp sebességgel tudnak rögzíteni, a ProRes videókat pedig közvetlenül a telefonon szerkeszthetik. A Dolby Vision HDR akár 4K 60 kép/mp sebességgel is támogatott.

Érdekes, hogy az iPhone 13 Prok mélységtérképet rögzítenek a videó mellett, amely lehetővé teszi a mélységélesség megváltoztatását a videó rögzítésének befejezése után is. Egy másik újdonság a fotós stílusok, amelyek automatikusan szerkesztik a fényképeket, egyszerre egy elemben (különböző korrekciókat alkalmazva például a témára és a háttérre). Ezt a kisebb iPhone 13 modelleken később engedélyezni fogják.

120Hz-es kijelző, új kamerák: iPhone 13 Pro és Pro Max

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Most beszéljünk az Apple A15 Bionic lapkakészletéről. 15 milliárd tranzisztorból áll (az A14-ben 11,8 milliárd volt). 5 nm-es folyamaton alapul, de az Apple nem adott további részleteket. A lapkakészlet két nagy maggal fenntartja a 2+4 CPU struktúrát, és az Apple szerint „50%-kal gyorsabb, mint a vezető versenytárs”, bár nehéz megmondani, mi minősül a Cupertino vállalat vezető versenyének.

A GPU 5 maggal rendelkezik, előnyt biztosítva a kisebb iPhone-okhoz képest, amelyek a chip 4 magos verzióját használják. A Neural Engine-t is megerősítették.

120Hz-es kijelző, új kamerák: iPhone 13 Pro és Pro Max

Az akkumulátor élettartama javult a hatékonyabb képernyő, a hatékonyabb lapkakészlet, valamint a nagyobb akkumulátor és az iOS optimalizálás kombinációjának köszönhetően. Egy iPhone 13 Pro átlagosan 1,5 órával többet bír egyetlen töltéssel a 12 Prohoz képest, a 13 Pro Max pedig 2,5 órával tovább bírja, mint a 12 Pro Max. Az Apple nem említette a gyorsabb töltőrendszert, így ez 20 W-os vezetékes gyorsaságot jelent a Lightning és 15W -ot a MagSafe esetében.

A két Pro telefon grafit, arany, ezüst és a vadonatúj Sierra Blue színben lesz kapható, itt új folyamatra volt szükség több tartós bevonatréteg létrehozásához. A váz rozsdamentes acélból készült, elöl Kerámia pajzs, hátul matt üveg. A kamera lencséit zafírkristály borítja.

120Hz-es kijelző, új kamerák: iPhone 13 Pro és Pro Max

Az Apple további sávok támogatásával javította az 5G kapcsolatot. Az intelligens adatok 4G-ra váltanak az akkumulátor kímélése érdekében, ha nincs szükség nagy sebességű, kis késleltetésű kapcsolatra.

Az Apple iPhone 13 Pro ára 424.990 forint hazánkban, míg az iPhone 13 Pro Max ára 464.990 forint. Ez mindkét esetben a 128 gigabájtos modellt takarja, választhatók 256, 512 gigabájt és 1TB verzióban is.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei