Tényleg visszafejlődött az iPhone autocorrectje?

2023.03.23| Phone Arena

Úgy tűnik, hogy az iPhone-on az “átkozott autocorrect" még mindig - vagy inkább újra - a régi hibákat követi el.

A funkció, amelynek célja, hogy algoritmusok alapján automatikusan javítsa a helyesírási hibákat és valós időben helyettesítse a szavakat, sok iPhone-felhasználónál kiverte a biztosítékot megint. A technológia az évek során fejlődött, és a felhasználók is egyre ritkábban hívták segítségül, mivel egyre gyakorlottabbá váltak a kijelzőn való gépelésben.

A The Daily Mail szerint az iPhone-felhasználók a Twitteren arra panaszkodnak, hogy az autocorrect visszafejlődött, mióta az iOS 16.3.1 frissítés a múlt hónapban megjelent. 

Tényleg visszafejlődött az iPhone autocorrectje?

Az egyik Twitter-felhasználó ezt írta: "Nem akarok drámainak tűnni, de az iPhone autocorrect szó szerint tönkreteszi az életemet". Egy másik iPhone-felhasználó azon tűnődött, hogy az autocorrect funkció fokozatosan romlik-e. Más, a burden szót írta be, automatikusan Bidenre változtatta.

Egy másik tweet szerint: "Csak én látom így, vagy az iPhone autocorrect tényleg szörnyű? Folyamatosan kijavítja a helyesen írt szavakat jobb jelentésűre (pl. food to good), még akkor is, ha helyesen írtam. Mégis meghagyja az összes rosszul írt szót." "Ez az átkozott autocorrect az iPhone-omon bajba sodor" - írta egy másik iPhone-felhasználó egy tweetben.

Tényleg visszafejlődött az iPhone autocorrectje?

Az automatikus helyesbítés kikapcsolható, ha szeretné, a Beállítások > Általános > Billentyűzet menüpontban. Kapcsolja ki a második opciót a listában, amely az "Automatikus javítás".

Más panaszok a Twitteren az iPhone prediktív szövegére irányultak, amely a szövegmező alatt három javaslatot ad az üzenet következő szavára. Ha meglátja az egyiket, amelyik tetszik, koppintson rá, és a sáv három új javaslatot mutat a következő szóra. Bár ez hasznos lehet, néha az ajánlott szavaknak semmi közük a beírt üzenethez. 

Twitteren egy felhasználó azt írja: "Valaki megmondaná az iPhone/what's app prediktív szövegfunkciójának, hogy egy gyerekkel az óvodában többször írom be az "ill" (beteg) szót, mint az "I'll" szót, úgyhogy ne próbáljatok meg rávenni, hogy ezt mondjam". "Nem tudom beírni az "omw"-t anélkül, hogy az Apple ne ragaszkodna ahhoz, hogy azt akarom mondani: "Úton vagyok" (on my way). 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

iPhone-on a Beállítások > Általános > Billentyűzet > Szöveghelyettesítés menüpontban testre szabhatja a szöveghelyettesítést. Szöveghelyettesítés hozzáadásához koppintson a "+" gombra. Írja be a kifejezést és a gyorsbillentyűt, majd koppintson a Mentés gombra.

Szöveghelyettesítés törléséhez koppintson a "-" gombra, majd a Törlés, végül a Kész gombra. A szöveghelyettesítésekkel időt takaríthat meg az üzenetküldés során, ha beír egy rövidítést, és a teljes szó megjelenik az üzenetben. Ha például a "Jó reggelt" rövidítése a "GM", akkor a két betűt beírhatja a szövegmezőbe, és azonnal a "Jó reggelt" fog megjelenni helyette.

A szövegjósló funkciót is letilthatja, ha ismét a Beállítások > Általános > Billentyűzet menüpontba lép. Kapcsolja ki a listában az ötödik opciót, amelynek a neve Prediktív.

Tényleg visszafejlődött az iPhone autocorrectje?

Sok felhasználó van, aki még mindig hasznosnak találja az automatikus javítást és a prediktív szöveget, de nem szabad elfelejteni, hogy az Apple eredetileg azért építette be ezeket a funkciókat, mert amikor az eredeti iPhone-t 2007-ben bemutatták, az üveg kijelzőn lévő virtuális billentyűzeten való gépelés nagyon nehéz volt a legtöbb ember számára, akik hozzászoktak a fizikai billentyűzeten való gépeléshez.

Az idők megváltoztak, és ma már tudjuk, hogy a legtöbb ember számára kényelmes a virtuális QWERTY billentyűzet használata. Honnan tudjuk ezt? Mert a fizikai billentyűzettel ellátott telefonok visszahozatalára tett legtöbb kísérlet nem talált kitörő lelkesedésre az okostelefon felhasználók túlnyomó többségénél.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei