Teljes a budapesti metró vonalak 4G lefedettsége

2015.10.05| Vodafone
Címkék:

Vodafone

,

metró

,

4G


"A Vodafone budapesti 4G hálózatának 99%-ra fejlesztése után mától teljes a budapesti metróvonalak 4G lefedettsége is" - jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója hétfőn az M4 Szent Gellért téri állomásán Bolla Tiborral, a BKV elnök-vezérigazgatójával és Nyul Zoltánnal, a BKK stratégiai és innovációs igazgatójával közös sajtótájékoztatón

Diego Massidda egyben elmondta, hogy a Vodafone újra elnyerte a Budapesti Közlekedési Vállalat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKK Közút Zrt. tenderét, így a három vállalat – több mint 7 ezer SIM-kártyával – a következő 3 évben is a Vodafone ügyfele lesz. „A most befejezett fejlesztéssel Budapest bekerült azon nagyon kevés nagyvárosok sorába, ahol a metróvonalak teljes egészében – 38,6 km hosszan, 52 állomáson –, valamennyi utazó számára elérhetőek a legkorszerűbb 4G-s mobilinternet szolgáltatások” – mondta Diego Massidda. „A 4G szolgáltatás így a budapesti metróvonalakon naponta utazó 1,1 millió ember számára színesíti az utazással eltöltött időt” - tette hozzá.

„A metróvonalak mobilinternetes lefedése világszerte összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti építés, részben a különleges elvárások, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítésével nem lehet zavarni a metró forgalmát, az utasok millióinak a közlekedését” - emelte ki Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, hogy a Vodafone munkatársai éjszakánként közel 50 helyszínen dolgoztak a négy metróvonalon és így mindössze néhány nappal a teljes budapesti 4G lefedettség megteremtését követően megvalósulhatott a budapesti metróhálózat lefedése a legkorszerűbb technológiával.

A 4G szolgáltatás az otthoni vezetékes netkapcsolattal azonos minőségű internet használatát teszi lehetővé akár útközben is, így akár a metrón utazva is el lehet küldeni okostelefonról, táblagépről, vagy laptopról nagy méretű képeket, vagy videókat. Teljes értékűen lehet használni a legújabb multimédiás szolgáltatásokat, nincs késleltetés, nem akadoznak az online játékok, nem vesz időt igénybe, amíg betöltődik egy film, de a nagy fájlok mozgatásának sincs akadálya.

Teljes a budapesti metró vonalak 4G lefedettsége

A Vodafone 2014 novemberében Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) frekvenciapályázatán elnyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvencia tartományt.

„A Vodafone 4G hálózata jelenleg már Budapest mellett kiterjed a nagyobb városokra és a Balaton teljes területére – mondta Diego Massidda –, néhány hónapon belül pedig országosan is teljessé válik a 4G lefedettség.” A vezérigazgató hozzátette, hogy a 4G szolgáltatást immár a Vodafone valamennyi 4G-s készüléket használó ügyfele igénybe tudja venni, minden külön díj, vagy tarifacsomag-váltás nélkül.

Massidda emlékeztetett arra is, hogy jelenleg a Vodafone ügyfelei már 54 országban tudnak 4G hálózaton is barangolni, miközben a Vodafone Magyarország folyamatosan bontja le a roaming korlátokat is – egyre több országban teremtve meg annak a lehetőségét, hogy ügyfelek a hazaival megegyező módon tudják használni mobil eszközeiket.

A Red EU szolgáltatás csomagokkal, az Európa- és a Világ Napijegy szolgáltatással a Vodafone ügyfelei az Európai Unió tagállamai, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország mellett a számos amerikai, afrikai, ázsiai és immár kelet-európai országban is élvezni tudják az akár korlátlan hazatelefonálás és üzenetküldés lehetőségét, valamint a mobilinternet használatot a hazai feltételekkel megegyező módon. A feltöltőkártyát használó Vodafone ügyfeleknek az „Európa hazai áron” és az „Európa adat napijegy” könnyíti meg a külföldi mobiltelefon használatot.További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei