Rangos díjat nyert a magyar pénzügyi edukációs mobiljáték

2021.06.01| Supercharge

Kommunikációs dizájn kategóriában nyerte el az iF Design Award 2021 elismerést a Platypus: a FinLit Story.

Az egyik legrangosabb nemzetközi dizájn díjat nyerte el a magyar fejlesztésű edutainment applikáció, a Platypus: a FinLit Story. A 67 éves történelemre visszatekintő díjra idén közel 10.000 nevezés érkezett 52 országból.

A fiatalok pénzügyi tudatosságának, gazdasági ismereteinek fejlesztését célzó, szórakoztatva tanító mobilos játékot az OTP Fáy András Alapítvány álmodta meg, az applikáció megtervezését, a dizájn kivitelezését és részben a fejlesztést a magyar Supercharge innovációs ügynökség végezte az Alapítvány megbízásából. Az alkalmazást már közel 35.000 hazai felhasználó töltötte le.

Rangos díjat nyert a magyar pénzügyi edukációs mobiljáték

Nemzetközi szinten is egyedülálló mobilos oktatójátékot alkotott meg – kormányzati forrás bevonásával – az OTP Fáy András Alapítvány, melynek célja, hogy a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási alapismereteket szórakoztató formában adja át elsősorban az iskolás korú fiataloknak.

Platypus: A FinLit Story különlegessége, hogy az iskolásokat, tiniket a saját digitális nyelvükön szólítja meg egy mai igényeknek megfelelő, nemzetközi színvonalú, izgalmas kerettörténetbe helyezett, élvezetes telefonos alkalmazás segítségével.

Rangos díjat nyert a magyar pénzügyi edukációs mobiljáték

Az applikáció egy űrwestern kalandjáték, melyben a főhősök bőrébe bújva kell a játékosoknak pályáról pályára haladva különböző, pénzügyi vonatkozásokkal teletűzdelt kihívásokat teljesítenie. Az alkalmazás tavaly október óta tölthető le ingyenesen mind iOS, mind Android rendszerű eszközökre. A játék hatalmas sikert aratott a célközönség körében: eddig már közel 35.000 felhasználó töltötte le. Továbbá nagyon pozitív visszajelzések érkeznek folyamatosan mind az iskolások, mind a szülők, mind pedig a pedagógusok részéről.

Az egyedülálló digitális megoldás már több nívós szakmai elismerést is besepert: tavaly az Év honlapja pályázaton két kategóriában is díjazták Magyarországon, egyrészt Az év applikációja Különdíjat, másrészt Az év kreatív megoldása Minőségi díjat nyerte el az app. 

A mobiljáték most áprilisban pedig az iF Design Award 2021 díját nyerte el, a Kommunikációs dizájn – App/Szoftver kategóriában. A németországi központú, iF Forum International Design szervezet által 1954 óta odaítélt elismeréssel évről évre különböző iparágak dizájn szempontból legszínvonalasabb termékeit díjazzák.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Rangos díjat nyert a magyar pénzügyi edukációs mobiljáték

Idén többek között az Apple iPhone 12 Pro okostelefon, vagy a BMW iX elektromos modellje is elismerésben részesült. A 2021-es díjakat egy 98 főből álló, független, nemzetközi szakértői zsűri értékelése alapján ítélték oda, 52 országból közel 10.000 nevezés érkezett.

A projekt ötletgazdája és megvalósítója az OTP Fáy András Alapítvány, míg az applikáció konkrét megtervezését, beleértve a keretmese narratívájának és az app vizuális világának megalkotását, a játék logikájának, pályakoncepciójának és pontrendszerének kidolgozását, illetve az Alapítvány által összeállított magas színvonalú edukációs tartalom beágyazását a Supercharge végezte. A fejlesztésben IT és technológiai oldalról a Nuage Groupe is részt vett.

Rangos díjat nyert a magyar pénzügyi edukációs mobiljáték

„Az OTP Fáy András Alapítvány legfontosabb küldetése, hogy mind az iskoláskorú gyermekeket, mind a felnőtteket segítse az életben nélkülözhetetlen pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretek elsajátításában. E célból komplex, saját fejlesztésű, élményalapú edukációs programot valósítunk meg, melyben egyre nagyobb szerepet kapnak az innovatív digitális megoldások, hiszen ezek mára elengedhetetlenné váltak a hatékony oktatásban, ismeretátadásban.

A Platypus applikáció megalkotását egy többéves előkészítő munka előzte meg, és nagy büszkeség számunkra, hogy a felhasználók pozitív visszacsatolása mellett rangos hazai és nemzetközi szakmai elismerésekben is részesülünk” – fogalmazott Dr. Mészáros Tamás, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke

 Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei