Öt év alatt dupláztunk előfizetésben

2021.04.07| Buy Shares

Az okostelefonok mindenütt elterjedtek a mai társadalomban, lehetővé téve számunkra, hogy életünk számos aspektusát segítsék.

A mai okostelefonok portálként szolgálnak mindennapi igényeinkhez és vágyainkhoz; az okostelefonunk a banki ügyintézéstől a vásárlásig, a munkától a szabadidőig, a hobbitól a szenvedélyekig minden eddiginél jobban összeköt bennünket a világgal. A Buyshares.co.za által bemutatott adatok szerint az okostelefonelőfizetések 2020-ban – egészen pontosan 2015 óta – több mint duplájára nőttek, globálisan 6,1B egységre nőttek a 2016-2020 közötti ötéves időszakban.

Az okostelefon előfizetések száma megduplázódott

A legelső okostelefon neve a Simon Personal Communicatorhoz (SPC) tartozik, amelyet az IBM gyártott és dobott piacra 1994-ben. Az SPC néhány fő jellemzője továbbra is a modern okostelefonok alapelemeként szerepel, de az SPC felismerhetetlen lenne ma már okostelefonként, sok generációval később.

A 2007-ben bejelentett első Apple iPhone az, amit sokan az okostelefon első verziójának tartanak. Ez volt az első telefon, amely teljes egészében elérhetővé tette az internetet és nem csak egy részét (mint a korábbi, nem okos telefonokon a wap). Ezen lehetett először úgy böngészni az interneten, akárcsak asztali számítógépen vagy laptopon.

Öt év alatt dupláztunk előfizetésben

Az okostelefonok az iPhone bevezetése után nem sokkal váltak mainstreammé és ma már mindenütt jelen vannak. Az Ericsson svéd telekommunikációs vállalat becslése szerint a világon 6,1 B okostelefonelőfizetés volt 2020-ban, ami 101%-kal több, mint a 2015-ös okostelefon előfizetések száma.

Az első iPhone megjelenésének évében a becslések szerint 122 millió okostelefont értékesítettek. 2018-ban ez az adat akkor rekord lett, 1,56B eladott okostelefont mutatott. 2019 hasonló számokat mutatott, mint 2018, de 10,5% -os YoY csökkenést tapasztalhattunk a 2020-ban kezdődött világjárvány miatt. Az előrejelzések szerint a felhasználóknak eladott okostelefonok száma 2021-ben ugrani fog és 11,4%-kal nő.

Kínában egymilliárdan használnak okostelefont

Kínának a becslések szerint 2020-ban 912 millió okostelefon felhasználója volt, ezzel a legnagyobb a Földön. Az ország okostelefon penetrációja 2020-ban 63,4% volt, ami a 8. legmagasabb a világon. A 20 legtöbb okostelefont használóval rendelkező ország közül az USA-ban volt a legmagasabb a penetrációs arány, 81,6%. 15 másik ország esetében a top 20-as listán az okostelefonok penetrációja meghaladja az 50%-ot.

2020-tól a Newszoo becslései szerint már 3,6B okostelefon felhasználó van világszerte. Ugyanez a becslés azt jósolja, hogy az okostelefont használók száma 2023-ra csaknem 20%-kal, 4,3 milliárdra emelkedik.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei