Nem csak jó szlogen az új kerámia bevonat az iPhone 12-n

2020.10.26| 9to5Mac

Az első tartóssági tesztek alapján az Apple igencsak odatette magát a Ceramic Shield fejlesztésénél az iPhone 12-n.

Az Apple a bejelentéskor elárulta, hogy az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro modellek előlapján kerámia borítás található a készülékek még jobb védelme érdekében. Ahogy az várható volt, már le is tesztelték, mit bír az új fejlesztés esés, karcok és egyéb, fizikai behatás ellen.

A stressz tesztet a MobileReviewsEh YouTube csatornáján találjuk, ahol összehasonlította a tesztelő a tavalyi iPhone 11-gyel. Az eredmény szerint a tavalyi modell kijelzője 352 Newton nyomásnál törik be, az iPhone 12 azonban 443 Newtonnak is ellenáll!

Nem csak jó szlogen az új kerámia bevonat az iPhone 12-n

Ezt követte a karcállóság kérdése, ahogy az várható volt, a Ceramic Shield segítségével nem keletkezett karc érmék, kulcsok és penge használata során sem. A Mohs keménység teszten 6 és 7 szinten karcolható az iPhone 11, míg az iPhone 12 előbbinek ellenáll még.

Ezek alapján levonhatnánk a következtetést, hogy az iPhone 12 sokkal jobban ellenáll törés és karcok ellen, mint elődje, ám a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy az élek ugyanúgy szerepeltek kopás és karc szempontjából, mint az iPhone 11.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az Apple állításait így a videó megerősíti, miszerint esés és törés esetén jobban szerepel az újdonság, bár a „négyszer jobb teljesítményt nyújt dobás esetén” állítást nehéz értelmezni, de tény, van javulás csak épp a fejlesztés nem annyira drámai, mint ahogy beharangozták.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei