Nagyon megy az iPhone 7 Plus Kínában

2018.01.16| GSM Arena

A távol-keleti országban nem csak a helyi készülékek fogynak, nagy keletje van az Apple mobiljainak is.

A Counterpoint Research által kiadott elemzés szerint a kínai okostelefon piac 2017-ben érdekes változáson ment át. A legtöbbet eladott modell az Oppo R9s lett a maga 3 százalékos részesedésével, ezt követi egy nem kínai modell, méghozzá az Apple iPhone 7 Plus. A top tízes listán a továbbiakban már szinte csak helyi érdekeltségű gyártók szerepelnek, dobogós lett még a Vivo X9.

A top tízben összesen két modell szerepel a Vivotól, az Apple-től és a Honortól, míg a Xiaomi a Redmi Note 4X-szel egyedül árválkodik a sorban. A legjobban egyértelműen az Oppo és a Vivo teljesít, mindkét márka a BBK Electronics-hoz tartozik, ahogy a Huawei és a Xiaomi is. Kínában jelenleg a legjobban a középkategóriás okostelefonok fogynak, ebből csak a két iPhone a kivétel. A tíz dobogós készülékből havonta egymillió példányt adtak el csak Kínában 2017-ben.

Nagyon megy az iPhone 7 Plus Kínában

A Counterpont szerint az Oppo sikerét annak köszönheti, hogy a fókuszt a telefonjai esetében a szelfizésre helyezte, valamint sokat számított a bolthálózat megnyitása is. A legtöbb modelljük 200-450 dolláros áron beszerezhető, amely az abszolút megfizethető kategóriába tartozik és ezeket is keresik a legtöbben a távol-keleti országban is. Marketing szempontból fontos tényező továbbá, hogy limitált számú telefont árulnak, így mindegyik mögé komoly reklámot tudnak helyezni.

A Counterpoint 2018-ban arra számít, hogy a „keret nélküli” megjelenítők lesznek az idei év fő jellemzője, míg a jó fotózási képesség továbbra is szintén rendkívül fontos marad a vásárlók számára.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokVége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei