Mobilbiztonság felsőfokon

2021.11.26
Címkék:

Samsung


A Samsung Knox biztonsági rendszere olyan komponenseket tartalmaz, amelyek valós időben ellenőrzik a készülék egyes elemeit

A megkérdezett magyarok közel 85 százaléka internetezik naponta, a folyamatosan az online közegben mozgó felhasználókat pedig számos biztonsági fenyegetés veszélyeztetheti. Kevesen tudják, hogy a malware-ek vagy más vírusok akár hetekig észrevétlenek maradhatnak a hagyományos védelemmel ellátott eszközökön. Ahhoz, hogy a felhasználók a hétköznapok során biztonságosan böngészhessék a kedvenc weboldalaikat, olyan megoldás szükséges, amely a készüléket minden szinten védi a támadásoktól. A Samsung Knox biztonsági rendszere olyan komponenseket tartalmaz, amelyek valós időben ellenőrzik a készülék egyes elemeit és képesek izolálni a legtöbb fenyegetést.

 

A védelem a chipnél kezdődik, amelyek a fizikai támadásoktól teljesen elszigetelve kerülnek az eszközökbe. Az erre telepített operációs rendszert a memória és a tárhely felosztásával védi a rendszer. Az érzékeny feladatokat ellátó programokat és applikációkat futtató erőforrások elszigetelten működnek, azokhoz csak a megfelelő jogosultságokkal rendelkező elemek férhetnek hozzá. A hozzáféréseket és energiaellátást kezelő rendszermag, a kernel is valós idejű védelemmel ellátott, így, ha kívülről ehhez próbálna meg valaki hozzáférni, a Knox azt is érzékeli. A firmware-ek szintjén a védelem biztosítja, hogy a készülék megfeleljen a vállalati vagy otthoni rendszerek adatbiztonsági irányelveinek és a személyes információkhoz csak az arra jogosultak férjenek hozzá. Végül, az applikációk is részesülnek a védelemből, az olyan különleges alkalmazásokkal pedig, mint a Biztonságos mappa, a felhasználók elkülöníthetik és biztonságban tudhatják a legfontosabb fájlokat.

 Mobilbiztonság felsőfokon

Gyári biztonság

A Knox védelmi rendszerének alapjai már a gyártás során a készülékbe kerülnek. A készülék egyedi hardveres kulcsát (Device-Unique Hardware Key - DUHK) egy véletlenszám-generátor állítja elő, ez az adott készülékhez rögzíti a legfontosabb adatokat és szoftveresen nem érhető el. Ennek alapján generálják a készülék további biztonsági kulcsait és hitelesítik a gyártási folyamatot. Amikor a felhasználók először indítják el a készüléket, a vállalat a Samsung Secure Boot Key (SSBK) segítségével ellenőrzi az összes szoftveres elemet, köztük a TrustZoneSecure alá tartozó szoftvereket is. A szoftver ezután minden Knox Platform funkciót külön ellenőriz, mielőtt engedélyezné azok futtatását. A biztonsági lánc minden készülék esetében hardveres ellenőrzéssel kezdődik, ennek köszönhetően minden Knox funkció mögött is hardveres védelem áll.

 

Valós idejű védelem

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A kernel, vagyis a rendszermag megtámadásával érzékeny adatok érhetők el és akár a készülék távoli irányítása is lehetséges. A szoftveres védelem ilyen esetekben már nem elég, hiszen az erőforrások használatáért is felelős kernel fertőződése esetén ez megkerülhető. A Samsung valós idejű kernelvédelme egy folyamatosan, elszigetelten működő biztonsági ellenőrzéssel gátolja meg az illetéktelen behatolást a rendszermagba. A vállalat saját fejlesztésű megoldásai felelnek a készülék memóriahasználatáért, így mielőtt a kernel elindíthatna egyes kritikus folyamatokat a memórián, a rendszer megvizsgálja ezeket. A valós idejű védelemnek köszönhetően az esetlegesen fertőzött rendszermag nem tudja megkerülni a biztonsági megoldásokat.

 

„A Samsung saját szakértői és mérnökei tervezik és fejlesztik minden termékünket, szoftverünket és szolgáltatásunkat, így teljeskörű védelmet tudunk kínálni a készülékek teljes élettartalma alatt – mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – A Samsung okostelefonok a Galaxy S7 óta a teljes eszközre kiterjedő titkosítással érkeznek. A felhasználók adatait nemcsak szoftveres, hanem hardveres szinten is védjük, a rendszereink pedig lehetővé teszik, hogy ezekhez kizárólag a biometrikus azonosítóval vagy jelszóval rendelkező felhasználó férhet hozzá.”

 

A Samsung mobilbiztonsági megoldásairól további információ a https://www.samsung.com/hu/security/ weboldalon érhető el.

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei