Miért nem lehet vezeték nélkül tölteni az új Nexusokat?

2015.10.07| GSM Arena

Sokakban felmerült a kérdés a múlt heti Google bejelentés után, hogy miért nem kapták meg gyárilag a Google Nexus 5X és a Huawei Nexus 6P modellek a vezeték nélküli töltést, amely ma már alap elvárás a kategóriában.

A Google Nexus 5 (2013) egyik legkedveltebb funkciója volt két éve az akkor még egyedülállónak számító wireless töltés, valamint az optikai képstabilizátor jelenléte. Éppen ezért kiábrándító sokak számára, hogy két évvel késõbb ez a lehetõség kikerült a repertoárból. Hiroshi Lockheimer, az Android Engineering vezérigazgatója elárulta, a lépés mögött az áll, hogy a gondolkodás és ide-oda fordítás nélkül használható C típusú USB portot könnyebb csatlakoztatni a készülékhez, ráadásul gyorsabban tölt mint a hagyományos microUSB megoldással, valamint a Qi töltés elhagyásával még vékonyabbak lehettek az új Nexusok.

Miért nem lehet vezeték nélkül tölteni az új Nexusokat?

Jelenleg a Nexus töltõi csak 15 W-osak, míg az Oppo már a 25 W-os töltõt elérhetõvé tette microUSB 2.0 mellett, így a gyorstöltés is kétélû jelzõ. Ráadásul a vezeték nélküli töltõk fejlõdése miatt egyre gyorsabbak ezek is, bár nem annyira gyorsak mint vezetékes társaik, de mégis sokkal gyorsabbak mint a Google Nexus 4 vagy a Google Nexus 5 volt. Érdemes még megjegyezni, hogy a Samsung Galaxy S6 egy milliméterrel vékonyabb a Google Nexus 5X-nél, ám még így is mindkét fajta wireless sztenderd töltési módszert támogat! Igaz, hogy az akkumulátor 150 mAh-val kisebb kapacitású, ám egy milliméterrel vastagabb Nexusok miatt még feltehetõen senki sem akadt volna ki, legalábbis nem ennyire. Ha a Samsung Galaxy S6 edge+ modellt nézzük, szintén vékonyabb mint a vele konkurens Huawei Nexus 6P, bár a vastagságbeli különbség kisebb, míg az akkumulátor teljesítménye nagyobb. Ti szeretitek a wireless töltést vagy nem fontos?Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei