Lassan tölt az iPhone 8 vezetékmentesen

2017.08.28| 9to5Mac

Az Apple a lassabb szabványt használja majd a wireless töltéshez az új iPhone-okon.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A japán Macotakara friss hírei szerint az Apple iPhone 8 a lassabb, 7.5 wattos Qi szabványt használja az új, L alakú vezeték nélküli paneljeihez. Ez az érték a Qi 1.2 tudásának felét jelenti nagyjából és fontos apróság, hogy az Apple MFI licenszeket kér a külső partnerek által gyártott töltőpadokba, ez praktikusan annyit tesz, hogy amely vezetékmentes töltők nem rendelkeznek ezzel az azonosítóval, nem lesznek kompatibilisek az iPhone-okkal, egyszerűen nem fogják tölteni.

A lépés nem túl meglepő, az Apple elég régóta próbálja megakadályozni, hogy felhasználói olyan kiegészítőket használjanak, amelyekhez ők nem adták a nevüket és nem nyilvánították biztonságosnak.

Lassan tölt az iPhone 8 vezetékmentesen

Az is igaznak tűnik, hogy az iOS 11 egy későbbi szoftver verziója támogatja majd a wireless töltést, így az Apple iPhone 8 megjelenésekor nem fogja még – hardver hiányában sem – lehetővé tenni az akkumulátor ilyen módon történő feltöltését. Erre 1-2 hónappal a piacra kerülés után lehet számítani. A vezetékmentes megoldást állítólag támogatja majd az Apple iPhone 7s és az Apple iPhone 7s Plus is, nem csak az OLED iPhone 8 privilégiuma lesz. Míg az Apple iPhone 7 csak 1960 mAh-s akkumulátort kapott, addig az iPhone 8 várhatóan 2700 mAh-val büszkélkedhet, de erre szükség is lesz, hiszen az iPhone 7 méreteiben kell 5.8 colos kijelzőt meghajtania.

 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei