Mi az a Revolut és mik az előnyei?

2023.03.07| Mightytips Media
Címkék:


A Revolut virtuális kártya vagy a Revolut kártya igénylés villámgyors és egyszerű. De miért is szeretjük még a Revolutot? Most megnézzük közelebbről!

Ha van napjainkban olyan digitális alternatívája a hagyományos banki szolgáltatásoknak, amely még Magyarországon is óriási népszerűségnek és elismertségnek örvend, akkor az egyértelműen a Revolut. Persze, népszerűek már a kriptovaluták és az e-pénztárcák is, de ez a szolgáltató már annyira ott van a köztudatban, mintha valakinek valamelyik nagy banknál lenne számlája.

Mi az a Revolut és mik az előnyei?

Ez is egyfajta e-pénztárcának számít, amelynek segítségével a feltöltött pénzt mindenféle rejtett költségek nélkül középárfolyamon tudjuk bárhol felhasználni. Ez egy online platform, amely számtalan devizát támogat, ráadásul egy nagyon korrekt kis kártya is igényelhető hozzá, teljesen ingyen.

És sok helyen használhatjuk is, az olyan legjobb fogadóirodák Revolut nélkül nem is létezhetnek ma már, amelyek a legnépszerűbbek közé akarnak kerülni. Miután nagyon röviden fentebb már bemutattuk, hogy mi az a Revolut, a következőkben részletesen megnézzük, hogy a telefonos applikációjának milyen előnyei és hátrányai vannak. Ez azért nem lesz nagyon nagy kihívás, mert ez az alkalmazás már alapból is főleg applikáción keresztül működik.

Segítségével egy egyszerű regisztrációs folyamat után már Revolut kártya igénylés is megtörténhet, amely kártyát Magyarországon is napok alatt meg fogunk kapni. De ez a fizikai kártya, létezik úgynevezett Revolut virtuális kártya, amelyet online használhatunk minden olyan hazai és külföldi oldalon, ahol a támogatott fizetési módok között szerepel. Nagyjából mindenféle tranzakciókat végrehajthatunk a segítségével, átutalásoktól kezdve vásárlásokon át fizetéseken keresztül mindent. De mik az app előnyei?

A szolgáltatói előnyei és hátrányai

  • Első körben a legnagyobb előnyeként azt nevezhetjük meg, amiért létrejött. Teljesen átláthatóak az árfolyamok, amelyeken az egyik devizában tartott egyenlegünket átváltják egy másikra, ráadásul díjakat nem is számolnak fel ezért. Ez elsőre nem tűnik túlságosan érdekfeszítő előnynek, de ezt csak azért gondolhatjuk így, mert nem tudjuk, hogy a bankok mennyit felszámolnak egy külföldi kártyás fizetésért vagy pénzmozgatásért országok között.
  • A második nagy előnye az elsőből adódik - ha külföldre utazunk, akkor a Revolut készpénzfelvétel előtt az appban váltsunk át olyan pénznemre, ami az adott országban van. Így már simán kivehetjük ezt a valutát az automatából, tehát megspóroljuk az átváltási költséget. Konkrétan olyan, mintha az adott valutában lenne pénzünk az appban.
  • Az előnyök sora tovább folytatódhat és most nem is olyan egyszerű dolgokra gondolunk, mint a Revolut ügyfélszolgálat kiváló minősége. Nagy előny, hogy semmiféle díj és jutalék nem kerül felszámolásra a vásárlásokra, belföldi és külföldi átutalásokra, valuták közötti átváltásra és még a külföldi ATM-ekből való pénzfelvétel is költségek nélküli.

Mi az a Revolut és mik az előnyei?

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

  • A telefonos applikáció segítségével a kártyánkat azonnal le is tilthatjuk, anélkül, hogy akár ügyfélszolgálat segítségét kértük volna. Tehát ha elveszítettük egy nyaraláson a kártyát, tiltsuk le az appban, majd nagyjából azonnal kérhetünk is egy új kártyát arra a címre, ahol éppen tartózkodunk. És mindezt úgy, hogy egyébként nem kell felvennünk a kapcsolatot senkivel, saját magunk tudjuk intézni.
  • Végül pedig említsük meg, hogy mivel ma már senkinek nem kell bemutatni, hogy mi az a Revolut, így elég sok embernek van is ilyen fiókja. Ezen fiókok között pedig azonnal és költségek nélkül mozgathatunk összegeket. És például az olyan legjobb fogadóirodák Revolut fizetéseket biztosítanak, amelyek már 10-20 éve vannak a piacon.

 

Viszont ha már ennyit beszéltünk a Revolut készpénzfelvétel előnyeiről az app segítségével, érdemes kicsit megnézni azt is, hogy milyen hátrányai vannak ennek a szolgáltatónak.

 

  • Az első és legfontosabb hátránya az appnak az, hogy virtuális kártya létrehozása után bankszámláról ráutalni akár 3 napba is telhet és ráadásul ennek a bankunknál felmerülhetnek egyéb költségei is.
  • A második hátrány, amit meg kell említenünk, hogy vannak kifizetési limitek csomagonként is, ameddig nem kell díjakat fizetni, tehát például 200 euró az ingyenes számlánál, 400 euró a Prémium fióknál és így tovább. Innentől kezdve viszont már 2%-os díjat felszámol a szolgáltató, bár tegyük hozzá, hogy ez még így is jóval kevesebb, mint a bankok által felszámolt összeg. Plusz ugye a Revolut kártya igénylés is ingyenes, míg egy bankkártya esetén akkor is fizetnünk kell, ha egyébként a bank rendeli el a cserét.

Konkluzióként elmondható, hogy bár tudunk felsorolni néhány hátrányt a Revolut mellett, ez valójában tényleg egy tökéletes alternatíva a bankok mellett (bár már maga is bank). Független és kifejezetten olcsó megoldás, azoknak, akik nem akarnak forintban tartani pénzt, de azoknak is, akik sokat utaznak különböző országokba, hiszen legnagyobb előnye az átváltási rátákban és a díjmentességben keresendő.

Ráadásul ma már Magyarországról is nagyon könnyen tudunk regisztrálni és kártyát is igényelni, szóval nem túl sok dolog tartja már vissza az embert attól, hogy kártyabirtokos legyen. És mivel kvázi ingyen tudunk appban fiókot készí

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei