Megjelent! Samsung Galaxy S7 edge

2016.02.22| Phone Arena

A nagyobbik dél-koreai gyártó tegnap este hét után lerántotta a leplet az elképesztõen sokat pletykált és unalomig ismételt Samsung Galaxy s7 és Galaxy S7 edge modellekrõl a Mobile World Congressen!

A Samsung Galaxy S7 edge számos újdonsággal érkezett, egyben sokkal jobb és hatékonyabb mint elõdje. Gyakorlatilag minden pletykált részlet igaznak bizonyult. Megjelenés tekintetében sok újdonságot nem hozott, szinte egy az egyben az elõd Samsung Galaxy S6-ra hajaz, apróbb módosításokkal. Így finomabban ívelt a kijelzõ a széleknél és kényelmesebb kézben tartani mint az elõdöt. A Galaxy S7 érdekessége a teljes körû IP68 védelem, így tehát víz- és porálló! A védelmet nem kívülrõl, hanem belülrõl oldották meg. Ehhez tartozik a beépített, vezeték nélküli töltési támogatás.

A Samsung Galaxy S7 edge nem nagyobb mint 5.5 colos kijelzõt kapott QHD felbontással, mindezt AMOLED alapokon. Az Android 6.0 Marshmallow rendszer alatt a Qualcomm Snapdragon 820 processzor dolgozik négy gigabájt RAM mellett. A hátlapi kamera 12 megapixeles, ám számos extrát rejt. A tárhely szerencsére újra bõvíthetõ egy hibrid SIM kártya tálcával, akár 200 gigabájtos kártyát is fogad a Galaxy S7 edge. A modell egyik legnagyobb dobása talán a méretes, 3600 mAh-s akkumulátor. Ami a fizikai méreteket illeti, 150.9×72.6×7.7mm várható, mindez 157 grammot nyom csak a mérlegen. A Galaxy S7 Edge Snapdragon 820 processzort kap, ez harminc százalékkal jobb hatékonyságban és hatvan százalékkal erõsebb grafikus megjelenítés tekintetében mint az elõd modellekben.

A hátlapi kamera 12 megapixel felbontású, Dual Pixel autofókusz megoldással, optikai képstabilizátorral, f/1.7 lencsével – jelenleg a legjobb a piacon –, valamint hihetetlenül részletes képekkel, hiszen a nagyobb pixelek jobb minõségû képeket jelentenek, fõként gyengébb fényviszonyoknál, mivel az elõdhöz képest kilencvenöt (!) százalékkal több fény tud beengedni. Egyszerûen úgy tûnik, ez lesz az idei év legjobb kamerája. A Galaxy S7 edge elõlapi kamerája öt megapixeles, nagy meglepetésre szintén f/1.7 rekesszel ellátott. Így tehát az elõd 16 megapixel felbontásáról való csökkentés valójában jobb képeket biztosít majd.

Hasznos újítás a továbbfejlesztett Edge kijelzõ, amely több funkciót tud ellátni, szélesebb lett, minden szempontból okosabb lett. A Samsung másik újítása az LG G5-nél már látott Always-on kijelzõ. Ez a funkció lehetõvé teszi, hogy érintés nélkül láthassuk az idõt, a naptár értesítéseit vagy az egyéb értesítéseket. És mivel a Samsung Galaxy S7 edge AMOLED kijelzõvel rendelkezik, mindössze néhány pixel el tudja látni ezt a feladatot anélkül, hogy érdemben fogyasztana bármit is az akkumulátorból. Plusz a funkció automatikusan kikapcsol táskában vagy zsebben.

A Samsung Galaxy S7 Edge elõrendelhetõ lesz holnaptól, a hivatalos megjelenés ideje március 11. Aki február 23. és március 18. között elõrendeli a készüléket, automatikusan egy száz dollár értékû Samsung Gear VR-t kap ajándékba, valamint egy hozzá tartozó, hat játékból álló csomagot ötven dollár értékben.A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei