Megéri a Nokia 6.2?

2019.11.11| GsmArena
Címkék:

nokia

,

6.2


Tervezési szempontból a Nokia 6.2 az egyik legtisztább telefon.

A Nokia mobiltelefonok reneszánsza 2017-ben kezdődött, a gyártó a középkategóriás készükékekre támaszkodott a piaci részesedés bővítésére, ami eddig működött. A Nokia márkanév manapság tiszta Android One szoftvert ígér, felismerhető Nokia dizájnt, jó hardvert és elfogadható árakat.

A Nokia 6.2 lefedi az összes ilyen tulajdonságot, viszont most erősen fenyegeti az illetékes kínai rivális, amely gyorsan kiterjed a nyugati piacokra. Már megvásárolható a Xiaomi Redmi Note 8 vagy a Realme X2 is Európában, szinte ugyanolyan 250 eurós áron, mint a Nokia 6.2. Vajon elegendő a Nokia márkanév ahhoz, hogy a vásárlókat elcsábítsa a kínai telefonoktól? Nem vagyunk biztosak benne. Az Oppo, a Xiaomi és a vivo középkategóriás telefonjaihoz ajándék tokot adnak, de a Nokia 6.2-hoz nem. Alacsony 10W-os töltőt, USB-C kábelt és 3,5 mm-es fejhallgatót kínálnak, amit a kínai telefonok általában nem tartalmaznak.

 Megéri a Nokia 6.2?

Tervezési szempontból a Nokia 6.2 az egyik legtisztább telefon. A keret szép matt felülettel rendelkezik, míg a hátsó rész főként Gorilla Glassból készül. Kapunk egy hagyományos ujjlenyomatolvasót a hátoldalára és ahogy kiderül, sokan inkább ezt részesítik előnyben, mint a képernyőn megjelenőt.

Az kijelzője egy 6,3 hüvelykes IPS LCD, 1080x2280 pixel felbontással és HDR10 támogatással. A Nokia 6.2 hátulján látszólag három kamera található, de az egyik egy mélységérzékelő, amelyet a felvételek készítéséhez használunk. A másik kettő egy 16MP-es főkamera és egy 8MP-es ultraszéles szenzor.

 Megéri a Nokia 6.2?

A Nokia 6.2 egy Snapdragn 636-ot használ, párosítva 3 GB-os vagy 4 GB-os RAM-mal, ami rendkívül jó konfiguráció ezen az áron. Egyes eszközök, például a Xiaomi Redmi Note 8 Pro vagy a Realme X2 gyorsabb chipeket kínálnak, akár 8 GB RAM-mal is, hasonló áron.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei