Samsung Galaxy S9: kilenc új funkcióval

2017.10.25| Phone Arena

Egyre gyűlnek az állítólag jövő év elején érkező Samsung Galaxy S9 modellről a hírek.

A Samsung állítólag korábbra hozhatja az S8-hoz képest is az utód bejelentését, méghozzá azért, hogy amennyire lehet, megszorongassák vele a jelenleg még mindig némi gyártási nehézségekkel küzdő és hivatalosan piacon sem lévő iPhone X eladásait. Hatalmas változás külsőben nem várható, a cég megtartja az Infinity Display megjelenítőt a maga 18.5:9 képarányával, a főbb módosítások inkább „láthatatlanok” lesznek. A pletykák szerint az alábbi funkciókat várhatjuk a Samsung Galaxy S9 megjelenésével:

  • Az első a dual kamera megjelenése mind a kisebb, mind a nagyobb modell esetében, a szenzorok pedig 24 és 12 megapixelre nőhetnek, legalábbis az anyavállalat nemrég ekkora felbontású lencséket jelentett be. Extrém jó minőség várható ezekkel különösen gyenge fényviszonyok között, köszönhetően a Dual Pixel technológiának.
  • A második érdekesség az lehet, hogy a Samsung Galaxy S9 modellekben megjelenő új szenzorok még vékonyabbak lehetnek, mint a Galaxy S8-akban ismertek, ezzel együtt a hátlapba simulhatnak talán teljesen a lencsék szélei is, akár egy Infinity hátlapot is köszönthetünk majd. Más kérdés, hogy mi lesz így az ujjlenyomat-olvasóval?
  • A Samsung fejlesztései közé tartozik az in-cell nevet kapott egyedülálló érzékelő, amelyek a Galaxy S9-ekben debütálhatnak. Az Y-OCTA névre hallgató rugalmas OLED technológia ugyanis magában foglalja az érintőréteget a képernyőpanelen, így teszi vékonyabbá és egyben a terhelési költségeket is harminc százalékkal csökkenti. A Galaxy S8 is hasonló megoldást használ, míg az S8+ és a Note 8 hagyományos, ám plusz érintőréteggel rendelkeznek. Így tehát a Galaxy S9 5.77 colos és az S9+ 6.22 colos panelje is Y-OCTA érintőréteg-integrációt kaphat.

Samsung Galaxy S9: kilenc új funkcióval

  • Negyedik a pletykák sorában a Snapdragon 845, valamint az Exynos 9810 chipsetek, amelyek 7 vagy 8 nanométeres csíkszélességgel érkezhetnek, ezzel már elképesztően minimálisra szorítva a méreteket és növelve a teljesítményt.
  • Nem mehetünk el szó nélkül a neurális motor mellett sem, amely a Qualcomm processzorát segíti majd és a cég nyáron mutatta be Snapdragon Neural Processing Engine néven, ez a co-processzor várhatóan a Samsung Exynos megoldásában is jelen lesz, főként a Bixby digitális asszisztens valós idejű fordításához használják, valamint egyéb, tárgyfelismerő algoritmus hatékonyságának növelésében lesz fontos szerepe.
  • A 3D face-mapping kit a feljebb említett neural motor mellett nagyon fontos, ám láthatatlan újítás lesz, nem tesz mást, mint az Apple Face ID-jánál megismert technológia más néven és az arcfelismeréshez szükséges technológiát takarja. Az Apple ebben a 3D megoldásban élen jár, a Samsung azonban nem maradhat le, így még komolyabb előlapi kamerára is számíthatunk már csak eme funkció miatt is.

Samsung Galaxy S9: kilenc új funkcióval

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

  • Jól hangzik a helytakarékos rendszer, hiszen a vékonyabb in-cell érintőpanelek, a kisebb alaplap, a 7 nm-es chipset, valamint a vékonyabb kamera szenzorok miatt fizikailag tényleg több hely marad a Galaxy S9-ek burkolatában, ezt pedig remélhetőleg nagyobb kapacitású akkumulátorral, vagy egyéb, egyelőre nem ismert újdonságokkal fejeli meg a fejlesztőcsapat.
  • A pletyka nyolcadik eleme a levegőminőség szenzor megjelenése. A Samsung évek óta számtalan szenzort rejt a csúcskategóriás telefonjaiba, úgymint az UV szenzor, barométer, stb. Rengeteg nagyvárosban ez az információ rendkívül fontos értékkel bír.
  • Végül, de nem utolsósorban a kedvencünk az 1000fps-re képes kamera szenzor, a Samsung ugyanis már rendelkezik azzal a technológiával, amellyel meg tudná akár ezt az elképesztő értékű videórögzítést is valósítani. A Sony jelenleg úgy oldja meg, hogy három réteggel dolgozik és dolgozza őket össze, a Samsung viszont két rétegből is megoldaná, izgalmas ötlet és elképesztő slow-motion videókat jelenthet a jövőre nézve. Példának álljon itt a Sony Xperia XZ Premium kapcsolódó reklámja. 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei