MasterCard a mobilodon

2014.09.30| MasterCard

Magyarországon is egyre többen használnak mobilalkalmazásokat vásárlásra - a MasterCard felméri az európai kínálatot.

Magyarországon is egyre többen használnak mobilalkalmazásokat vásárlásra - a MasterCard felméri az európai kínálatot. Mobile Top App Index néven toplista készül az Európában elérhető vásárlási alkalmazásokról. A MasterCard a Kiskereskedelmi Világkongresszuson nagyszabású nemzetközi kutatást jelent be: a kártyatársaság szakértők bevonásával összesen 20 kategóriában értékeli és rangsorolja az összes, Európában elérhető vásárlási mobilappot, a felmérés eredményét pedig végül MasterCard Mobil Top App Index néven teszi közzé 2015 márciusában a Mobil Világkongresszuson. A MasterCard adatai szerint az európai okostelefon-tulajdonosok több mint felének a telefonján már van vásárlási mobilapplikáció, amellyel 56%-uk legalább havonta egyszer vásárol is valamit.

A Mobile Top App Index célja, hogy felkutassa a sokszínű európai piac legjobb mobilalkalmazásait, és feltárja a mobiltechnológia vásárlási szokásokra gyakorolt hatásait. A MasterCard 2013-ban már végzett hasonló felmérést, akkor azonban még csupán kilenc közép-európai országban. Akkor Magyarországon a ParkolóÓra díjfizető alkalmazása bizonyult a legjobbnak.

„A mobilalkalmazások nagyon gyorsan lekövetik a vásárlói igényeket. Így minden eddiginél könnyebben vásárolhatunk és fizethetünk mobilkészülékkel. Egy jó telefonos alkalmazás segítségével pedig még a legegyszerűbb termék vásárlása is lehet interaktív, vagy akár szórakoztató élmény, legyen szó akár vonatjegy-foglalásról vagy pizza rendelésről. A Mobile Top App Index célja éppen az, hogy bemutassa a legjobb és leginnovatívabb vásárlási mobilalkalmazásokat, és minden vásárló vagy kereskedő számára hiteles tájékoztatást adjon ezekről” − mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Az MasterCard szakértői csapata 36 európai országra kiterjedően rangsorol minden elérhető vásárlási mobilalkalmazást. Az appokat egy erre a célra felkért, a MasterCard szakértőiből álló zsűri értékeli. A Mobile Top App Index program elindítását megelőzően a MasterCard kártyatársaság felmérést is végzett a vásárlók körében, hogy kiderítse, jelenleg hányan használnak ilyen mobilalkalmazásokat és mit vásárolnak a segítségükkel. Az előzetes felmérés kapcsán egy rövid video is készült, melyben mobilapp-használók beszélnek a tapasztalataikról, illetve a mobilos vásárlás előnyeiről.

Az európai okostelefon-használók több mint fele már letöltött valamilyen vásárlási appot a telefonjára, és jelenleg ezen válaszadók 56%-a használja ezeket rendszeresen (havonta legalább egyszer). A megkérdezett európai felhasználók 38%-a tervezi, hogy a következő 12 hónapban fog alkalmazáson keresztül vásárolni. A legnépszerűbb vásárlási appok azok, melyek révén mobiltelefon-egyenlegüket tölthetik fel a felhasználók, vagy médiatartalmakat tudnak letölteni. Egyre népszerűbbé válnak azonban a divat- és szépségápolási cikkek vagy a színház-, mozi- és koncertjegyek vásárlására szolgáló alkalmazások is.

Míg a biztonság továbbra is fő szempont, a kutatás arra is rámutatott, hogy amennyiben a fogyasztók úgy érzik, hogy egy alkalmazás révén pénzt takaríthatnak meg, vagy leegyszerűsíthetik a vásárlás folyamatát, úgy szívesen vásárolnak még gyakrabban mobil applikációkon keresztül. Chris Kangas, a MasterCard egyérintéses fizetési technológiákért felelős európai igazgatója elmondta: “Tisztában vagyunk vele, hogy a vásárlások jó része már mobileszközökön zajlik. Számos kereskedőnek vannak kitűnő applikációi, de a piacok és nyelvek különbözősége miatt nehéz ezek között eligazodni és megtalálni a legjobbat. Éppen ezért én is kíváncsian várom 2015 márciusát, amikor közzétesszük a most zajló felmérésünk eredményeit, hiszen ezek minden eddiginél átfogóbb képet adnak majd az európai vásárlási alkalmazásokról.”

Árukereső
Apple iPhone 11 64GB
Apple iPhone 11 64GB
EUmobil 221 890 Ft
Telepartner 222 000 Ft
Planet GSM webshop 227 990 Ft
Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB 6GB RAM Dual
Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB 6GB RAM Dual
EUmobil 96 370 Ft
MobilEx Webáruház 96 480 Ft
i-Shop Webáruház 98 840 Ft
Apple iPhone 6S 32GB
Apple iPhone 6S 32GB
Skyphone - mobiltelefon kiegészítők webáruháza 86 799 Ft
Planet GSM webshop 88 490 Ft
MobilAkciók.hu Webáruház 88 900 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei