Hamarosan terjeszkedik a mobilfizetés

2014.11.14| Cellum

Termékfelismerés, mobil hûségkártya, jegyvásárlási lehetõség és adatelemzõ funkció is lesz a Cellum által uniós forrásokból készülõ újgenerációs mobilfizetési rendszerben.

Termékfelismerés, mobil hûségkártya, jegyvásárlási lehetõség és adatelemzõ funkció is lesz a Cellum által uniós forrásokból készülõ újgenerációs mobilfizetési rendszerben. A 2012. decemberi indulás után idén októberben zárult innovációs projektet az Új Széchenyi Terv keretében nyerte el a társaság. A Cellum kísérleti projektje jelentõs fejlesztéseket hajtott végre a mobilfizetési és az ahhoz kapcsolódó, az okostelefonok elõnyeit kiaknázó megoldások területén. Elkészült ugyanis a prototípusa annak az alkalmazásnak, amely QR kód vagy vonalkód beolvasása nélkül, az árut egyszerûen lefotózva képes felismerni a megvásárolni kívánt terméket. A termékfelismerést támogató megoldás további fejlesztések után hamarosan megjelenhet a Cellum szolgáltatásai között. Egy másik applikáció a mobilalapú jegyvásárlást könnyítheti. A prototípus alkalmazás a megvásárolt jegyeket az Apple Passbookjában is képes tárolni.

Hamarosan terjeszkedik a mobilfizetés

További eredményeket ért el a cég a hûségprogramok és a kuponkezelés területén. A Cellum mobilpénztárcába integrálható hûségkártya funkciót készített, amellyel a felhasználók okostelefonjukon igényelhetnek és használhatnak virtuális pontgyûjtõ kártyát. A Cellum mobilkupon kezelõ applikációja pedig alkalmas lehet arra, hogy a kereskedõk a költséges papírkuponok helyett akár személyre szabott kedvezményeket adjanak vásárlóiknak. Az innovációs projekt során a társaság szorosan együttmûködött a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, és közösen a mobilfizetések során befolyó adatokat elemzõ rendszeren is dolgoztak. A „Piacorientált kutatás-fejlesztés a Cellum Innovációs és Szolgáltató Zrt.-nél” elnevezésû pályázat a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében, az Új Széchenyi Terv részeként valósult meg. A projekt teljes költségvetése közel 174,4 millió forint volt, amelyhez mintegy 70%-os, 121 millió forint állami támogatást nyert a cég.

Árukereső
Samsung Galaxy A51 128GB 4GB RAM Dual
Samsung Galaxy A51 128GB 4GB RAM Dual
EUmobil 90 450 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 90 460 Ft
TopMobil 90 490 Ft
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G 256GB 12GB RAM Dual
Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G 256GB 12GB RAM Dual
EUmobil 346 090 Ft
Telefoncenter Webáruház 346 100 Ft
Planet GSM webshop 350 490 Ft
Samsung Galaxy A70 128GB 6GB RAM Dual A705
Samsung Galaxy A70 128GB 6GB RAM Dual A705
AQUA Webáruház 135 490 Ft
mysoft.hu 139 900 Ft
iPlaza.eu - Internet Pláza 139 900 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei