Jobban megy az iPhone 7, mint a 8

2017.11.10| GSM Arena

Érdekes felmérést készített a Canalys, melyből kiderül, melyik iPhone mennyire megy éppen.

Az Apple először az iPhone 6 Plus-szal mutatott be nagyobb méretű okostelefont is a megszokott, 4.7 colos, kisebb modell mellé, azonban csak idén, az Apple iPhone 8 Plus megjelenésével érte el a gyártó azt, hogy már jobban fogy a méretesebb változat, mint a kisebb. 2017 harmadik negyedévében valóban kevesebb Apple iPhone 8 fogyott, mint iPhone 8 Plus. Ennek ellenére még mindig a régebbi telefonok kelendően, az Apple iPhone 7-ből ugyanis 13 millió példány fogyott, ezt követi az Apple iPhone 6s.

Meglepő, de az újabb modellek iránti kereslet idén alacsonyabb volt, mint tavaly, iPhone 8 és 8 Plusban 11.8 millió darab talált gazdára, nagy az eltérés az iPhone 7 és 7 Plus 14 milliós össz eladásához képest az első negyedévben. A Plus modelleket egyébként az Apple nagyobb darabszámban is gyártotta és szállította.

Jobban megy az iPhone 7, mint a 8

A Canalys szerint az iPhone 7 iránti érdeklődés az Apple iPhone 8 megjelenésének és az emiatti árcsökkenésnek köszönhető. Ha a gyártókat vesszük sorra, elég egyértelmű a helyzet, a Samsung vezet a legtöbb leszállított telefonnal, ezzel együtt az egyik legjobb a növekedésben is, de csak a Xiaomi és a Huawei után, a kínaiak ugyanis brutálisan terjeszkednek és növekednek.

A dél-koreai gyártónak sokat számított a Samsung Galaxy S8 és S8+ megjelenése, valamint hogy az igen elérhető árú Galaxy J szériát a méretes, indiai piacra is bevezette. A Samsung Galaxy Note 8-ból már most 4.4 millió darabot szállított a cég, ez pedig arra mutat, hogy a robbanó és kigyulladó Note 7 fiaskója nem annyira viselte meg a rajongókat.

Jobban megy az iPhone 7, mint a 8

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei